Ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουμε λέει ο Κύπριος Πρόεδρος

Σε καμία απολύτως περίπτωση δεν έχει οδηγηθεί σε αδιέξοδο η προσπάθεια της Προσωπικής Απεσταλμένης του ΓΓ του ΟΗΕ, Αντόνιο Γκουτέρες, Μαρίας Άνχελα Ολγκίν Κουεγιάρ, υπογράμμισε ο Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας, Νίκος Χριστοδουλίδης.

Ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουμε λέει ο Κύπριος Πρόεδρος

Απαντώντας σε ερωτήσεις δημοσιογράφων, ο Κύπριος Πρόεδρος υπέδειξε ότι υπάρχουν προβλήματα και προκλήσεις τις οποίες γνωρίζαμε και πολλές από τις οποίες τις αναμέναμε, «αλλά η κ. Ολγκίν συνεχίζει την προσπάθεια».

Ανέφερε ότι ο ίδιος προσωπικά είναι σε επαφή μαζί της όπως και με κράτη μέλη της ΕΕ, κράτη εκτός της ΕΕ αλλά και με μόνιμα μέλη του Συμβουλίου Ασφαλείας των ΗΕ, «για να δούμε πώς μπορούν να δημιουργηθούν οι προοπτικές για επανέναρξη των συνομιλιών».

«Ξέρουμε πολύ καλά τι θέλουμε, τι επιδιώκουμε και ελπίζουμε να καταστεί δυνατόν να αρχίσει μια συζήτηση. Όταν νιώθεις ασφαλής με τις θέσεις και τα επιχειρήματά σου, δεν έχεις τίποτα να φοβηθείς», για να αρχίσεις ένα διάλογο, να έχεις μια συνάντηση για να δούμε αν υπάρχουν τα δεδομένα για επανέναρξη των συνομιλιών, τόνισε.

Ερωτηθείς αν ο Πρωθυπουργός Μητσοτάκης και ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν θα ξανασυναντηθούν, ο Πρόεδρος Χριστοδουλίδης είπε ότι θα έχουν ευκαιρίες για συνάντηση, όπως κατά τη Σύνοδο του ΝΑΤΟ, σε δύο Ευρωπαϊκά Συμβούλια, στη Σύνοδο της Ουκρανίας που θα συμμετέχει και ο Αμερικανός Πρόεδρος στις 16 Ιουνίου στην Ελβετία. Σημείωσε δε ότι πιθανόν και ο ίδιος να είναι εκεί όπως ίσως να είναι και ο κ. Ερντογάν και άλλοι ηγέτες.

«Υπάρχουν πολλές ευκαιρίες που μπορούν να αξιοποιηθούν για επαφές. Αλλά δεν αναμένω αυτές τις ευκαιρίες για να κάνουμε αυτά που πρέπει να κάνουμε. Καθημερινά εργαζόμαστε προς την κατεύθυνση που προανέφερα», επεσήμανε.