Τραγωδία στην Υεμένη με 5 θανάτους εξαιτίας επίθεσης drone

Τρεις γυναίκες και δύο κορίτσια σκοτώθηκαν σε επίθεση με μη επανδρωμένο αεροσκάφος στη βόρεια Υεμένη.

Τραγωδία στην Υεμένη με 5 θανάτους εξαιτίας επίθεσης drone

“Τρεις γυναίκες και δύο κορίτσια σκοτώθηκαν ενώ έψαχναν για νερό σε ένα από τα πηγάδια”, ανακοίνωσε πηγή προσκείμενη στους Χούθι επιρρίπτοντας ευθύνες στη Σαουδική Αραβία.

Η επίθεση σημειώθηκε στο κυβερνείο Ταΐζ, σε μια περιοχή που ελέγχεται από την κυβέρνηση και βρίσκεται κοντά στην γραμμή του μετώπου μεταξύ των δύο πλευρών.

“Οι κυβερνητικές δυνάμεις δεν διαθέτουν μη επανδρωμένα αεροσκάφη και ουδέποτε διεξήγαγαν τέτοιες επιχειρήσεις”, δήλωσε στρατιωτικός αξιωματούχος του κυβερνητικού στρατοπέδου.

Από το 2014, μαίνεται η σύγκρουση μεταξύ της κυβέρνησης, την οποία υποστηρίζει η Σαουδική Αραβία, και των Χούθι, που πρόσκεινται στο Ιράν.

Οι αντάρτες, που ελέγχουν μεγάλες εκτάσεις του εδάφους, έχουν πραγματοποιήσει πολλές επιθέσεις με δρόνους και πυραύλους τους τελευταίους μήνες εναντίον εμπορικών πλοίων στην Ερυθρά Θάλασσα, δηλώνοντας ότι ενεργούν έτσι “σε ένδειξη αλληλεγγύης” προς τους Παλαιστίνιους της Λωρίδας της Γάζας.

Ο πόλεμος στην Υεμένη μετρά εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς και έχει βυθίσει τον πληθυσμό σε μια από τις χειρότερες ανθρωπιστικές κρίσεις παγκοσμίως.

Τα βίαια επεισόδια έχουν μειωθεί σημαντικά μετά την εκεχειρία μερικών μηνών την οποία διαπραγματεύτηκε ο ΟΗΕ τον Απρίλιο του 2022, ακόμη κι αν η εκεχειρία αυτή δεν έχει επισήμως παραταθεί.