Το Guardian φέρνει στο φως σοκαριστικές καταγγελίες κατά του Κόπερφιλντ

Ο διάσημος Αμερικανός μάγος Ντέιβιντ Κόπερφιλντ έχει κατηγορηθεί από 16 γυναίκες για σεξουαλική παρενόχληση και ανάρμοστη συμπεριφορά, σύμφωνα με έρευνα του Guardian.

Το Guardian φέρνει στο φως σοκαριστικές καταγγελίες κατά του Κόπερφιλντ

Περισσότεροι από τους μισούς ισχυρισμούς προέρχονται από γυναίκες που δήλωσαν ότι ήταν κάτω των 18 ετών όταν έλαβαν χώρα τα περιστατικά. Ορισμένες δήλωσαν ότι ήταν μόλις 15 ετών, αν και ο ίδιος μπορεί να μην γνώριζε την ηλικία τους.

Οι κατηγορίες εναντίον του περιλαμβάνουν ισχυρισμούς ότι νάρκωσε τρεις γυναίκες πριν τις κακοποιήσει σεξουαλικά, με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συναινέσουν. Οι ισχυρισμοί εναντίον του 67χρονου illusionist –τους οποίους έχει αρνηθεί– ξεκίνησαν τα τέλη της δεκαετίας του 1980 και έφτασαν έως και το 2014.

Ο Guardian έχει στα χέρια του καταγγελίες με μαρτυρίες άνω των 100 ατόμων που εξετάζει, αναφέρει το δημοσίευμα. Τα περισσότερα θύματα γνώρισαν τον Κόπερφιλντ μέσω της δουλειάς του.

Ο διάσημος μάγος αρνείται όσα υποστηρίζουν οι γυναίκες λέγοντας πως «ποτέ δεν ενήργησε ανάρμοστα με κανέναν, πόσο μάλλον με ανήλικο» και πως είναι «υπέρμαχος του #MeToo».

Αρκετά από τα θύματα καταγγέλλουν πως ο Κόπερφιλντ υποσχέθηκε να τις βοηθήσει στην καριέρα τους στο μόντελινγκ ή στη βιομηχανία του θεάματος.

Αξίζει να σημειωθεί πως ο Κόπερφινλτ ήταν μεταξύ των «υψηλών προσώπων» που σε δικαστικά έγγραφα αποδείχθηκε πως είχε σχέσεις με τον Τζέφρι Επστάιν.