Τέλη κυκλοφορίας: Ανατροπή στα πρόστιμα – Πόσα θα πληρώνουμε

Διαφοροποιήσεις θα υπάρξουν στα πρόστιμα που θα κληθούν να καταβάλλουν όλοι όσοι χάνουν τις προθεσμίες στα τέλη κυκλοφορίας.

Τέλη κυκλοφορίας: Ανατροπή στα πρόστιμα - Πόσα θα πληρώνουμε

Ο τρόπος που υπολογίζονται τα πρόστιμα πλέον αλλάζει και θα μετατραπεί σε κλιμακωτό ανάλογα με την καθυστέρηση της καταβολής του.

Προσοχή χρειάζεται από τους οδηγούς για τις νέες τροποποιήσεις που θα πραγματοποιηθούν προσεχώς ώστε να γνωρίζουν τι θα πληρώσουν ανάλογα.

Εξαιρετικά σημαντικό ρόλο θα παίζει πλέον η όσο το δυνατόν ταχύτερη πληρωμή του προστίμου ώστε να αποφεύγεται το επιπλέον “πέναλτι”.

Τέλη κυκλοφορίας: Ανατροπή στα πρόστιμα – Πόσα θα πληρώνουμε

Πιο συγκεκριμένα, το πρόστιμο ήταν ίσο με το 100% του ποσού από την πρώτη μέρα, όμως το νομοσχέδιο που προωθεί το Υπουργείο Οικονομικών προβλέπει κλιμακωτά πρόστιμα ανάλογα με την καθυστέρηση. Στόχος της αλλαγής αυτής είναι να μην υπάρχουν πλέον παρατάσεις, μιας και η προθεσμία κάθε χρόνο θα εκπνέει στις 30 Δεκεμβρίου.

Τα πρόστιμα έχουν ως εξής:

Ημέρα πληρωμής Πρόστιμο

Ιανουάριος 25%
Φεβρουάριος 50%
Μάρτιος και μετά 100%

Σε κάθε περίπτωση το πρόστιμο δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 30 ευρώ.

Αναφορικά με τα ανασφάλιστα αυτοκίνητα ενεργοποιείται ένα νέο σύστημα για να μειωθούν τα εκατοντάδες χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν ανασφάλιστα στους δρόμους ή δεν έχουν περάσει ΚΤΕΟ.

Ειδικότερα, το νομοσχέδιο προβλέπει πρόστιμο 500€ για τα αυτοκίνητα και 250€ για τα δίκυκλα. Σε περίπτωση όμως που αποπληρωθεί τις πρώτες 10 μέρες διαγράφεται.

ΑΝΑΣΦΑΛΙΣΤΑ ΟΧΗΜΑΤΑ

500 € επιβατηγά
250 € δίκυκλα