ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τα Τέμπη

Ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ κάνει επίθεση προς τη Νέα Δημοκρατία για την τραγωδία που έλαβε χώρα πριν από έναν χρόνο στα Τέμπη.

ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ: Επίθεση στην κυβέρνηση για τα Τέμπη

Για προσπάθεια “απεγνωσμένης συγκάλυψης και αλληλεγγύης από το τζάκι Μητσοτάκης προς το τζάκι Καραμανλή” κάνει λόγο ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ με αφορμή τις δηλώσεις του διευθύνοντα συμβούλου του ΟΣΕ ότι μπορεί να έχει γίνει παραποίηση των διαλόγων.

“Η επίσημη παραδοχή της ‘μονταζιέρας των Τεμπών’ από τον διευθύνοντα σύμβουλο του ΟΣΕ επαναφέρει με τον πιο εμφατικό τρόπο τα ερωτήματα που από την πρώτη στιγμή έχει θέσει ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ προς την κυβέρνηση Μητσοτάκη που ‘ειδικεύεται’ στο μπάζωμα και τη συγκάλυψη”, αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ και προσθέτει: “Ο διευθύνων σύμβουλος του ΟΣΕ επιβεβαιώνει και ο ίδιος ότι ‘ο διάλογος αυτός είναι υπαρκτός, έχει γίνει, μπορεί να μην έχει δοθεί ολόκληρος, να έχουν κοπεί κομμάτια και να έχουν μπει’”.

Ακολούθως υποστηρίζει ο ΣΥΡΙΖΑ, “οφείλονται απαντήσεις για το πώς διέρρευσαν και σε ποιους τα ηχητικά ντοκουμέντα, καθώς και ποιοι και γιατί τα παραποίησαν και τα έδωσαν στη δημοσιότητα για να εξυπηρετήσουν το κυβερνητικό αφήγημα περί ‘ανθρώπινου λάθους και μόνο αυτού. Κυρίως, δε, οφείλονται απαντήσεις για το ποιοι έδωσαν την εντολή για να ξεκινήσει η προσπάθεια συγκάλυψης λίγες ώρες μετά την τραγωδία”.

Στρέφοντας τα πυρά του κατά του πρωθυπουργού αναφέρει: “Ο κύριος Μητσοτάκης που είχε αξιοποιήσει τον αλλοιωμένο διάλογο, μήπως νιώθει την ανάγκη να ζητήσει έστω μια συγγνώμη; Γιατί το σίγουρο είναι ότι η προσπάθεια απεγνωσμένης συγκάλυψης, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης από το τζάκι Μητσοτάκη προς το τζάκι Καραμανλή, δεν θα σταματήσει. Αλλά οι πολίτες το ξέρουν, και σύντομα θα έχουν την ευκαιρία να εκφράσουν την αποδοκιμασία τους και στην κάλπη”.