Συντάξεις: Ποιοι πληρώνονται πρώτοι – Πότε στα ATM

Η ημέρα πληρωμής των συντάξεων του Ιούνιου πλησιάζει και υπάρχει μεγάλο ενδιαφέρον από τους ενδιαφερόμενους ώστε αν δουν πότε θα είναι οι ακριβείς ημερομηνίες.

Συντάξεις: Ποιοι πληρώνονται πρώτοι - Πότε στα ATM

Οι συντάξεις κοντεύουν να πληρωθούν για τον Ιούνιο, αλλά αυτό θα πραγματοποιηθεί με σειρά ανάλογα το ταμείο που υπάγεται ο καθένας.

Η αντίστροφη μέτρηση έχει ξεκινήσει για τα καλά και πλέον οι συντάξεις που θα σημάνουν την αρχή του καλοκαιριού για τους συμπολίτες μας είναι προ των πυλών.

Τα ΑΤΜ λοιπόν περιμένουν τους συνταξιούχους,  οι οποίοι πρέπει πλέον να κάνουν ελάχιστες μέρες υπομονή ώστε να τους καταβληθούν τα χρήματά τους.

Συντάξεις: Ποιοι πληρώνονται πρώτοι – Πότε στα ATM

Το απόγευμα της Δευτέρας, 27 Μαΐου 2024 θα πιστωθούν στα ΑΤΜ των τραπεζών οι συντάξεις Ιουνίου στους ασφαλισμένους των ταμείων του ΟΑΕΕ, του ΟΓΑ, του ΕΤΑΑ (μη Μισθωτών). Την ίδια ημέρα θα πιστωθούν και τα χρήματα των συντάξεων ΕΦΚΑ σε όσους είναι συνταξιούχοι (Μισθωτοί & Μη Μισθωτοί) από 1.1.2017 και έπειτα (ν.4387/2016) και οι επικουρικές συντάξεις του ιδιωτικού τομέα (μη μισθωτών και μισθωτών). Ωστόσο οι επίσημες καταβολές των παραπάνω συντάξεων θα γίνουν την Τρίτη 28 Μαΐου 2024.

Αντίστοιχα, το απόγευμα της Τετάρτης, 29 Μαΐου 2024 θα γίνει η πίστωση των ποσών συντάξεων στους ασφαλισμένους των ταμείων του ΙΚΑ – ΕΤΑΜ, του Δημοσίου, του ΝΑΤ και ΚΕΑΝ, του ΕΤΑΠ – ΜΜΕ, του ΕΤΑΤ, του ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ της ΔΕΗ και του ΟΤΕ. Σημειώνεται δε πως την ίδια ημέρα δοθούν και οι προσωρινές συντάξεις Ενόπλων Δυνάμεων, Σωμάτων Ασφαλείας και Πυροσβεστικού Σώματος. Όμως τα ποσά των παραπάνω συντάξεων θα καταβληθούν επισήμως στους δικαιούχους την Πέμπτη 30 Μαΐου 2024.

Και το απόγευμα της Πέμπτης 30 Μαΐου 2024 ο ΟΠΕΚΑ θα πιστώσει τα ποσά των συντάξεων των Ανασφάλιστων Υπερηλίκων στους τραπεζικούς λογαριασμούς των δικαιούχων. Αλλά οι επίσημες πληρωμές αυτών των ποσών θα γίνουν την Παρασκευή 31 Μαΐου 2024 από τον ΟΠΕΚΑ.