Συντάξεις: ΝΕΑ πληρωμή αναδρομικών – Πότε θα καταβληθούν

Οι συνταξιούχοι οι οποίοι πήραν αναδρομικά τον Ιούνιο, ήταν αυτοί του τέως ΤΑΠ-ΟΤΕ και στο σύνολο οι δικαιούχοι που τα εισέπραξαν έφτασαν τον αριθμό των 7.002 ανθρώπων.

Συντάξεις: ΝΕΑ πληρωμή αναδρομικών - Πότε θα καταβληθούν

Οι συντάξεις που καταβλήθηκαν στους δικαιούχους, οι οποίοι πήραν αναδρομικά τον Ιούνιο, ήταν αυτοί του τέως ΤΑΠ-ΟΤΕ και στο σύνολο έφτασαν τον αριθμό των 7.002 ανθρώπων.

Επίσης να σημειωθεί πως χρήματα που έλαβαν σε μέσο όρο ήταν 607 ευρώ έκαστος, χάριν ορθού επανυπολογισμού που έγινε για τις συντάξεις τους.

Οπότε σύντομα έρχεται και νέα πληρωμή αναδρομικών για τους συνταξιούχους που περιμένουν να δουν πότε θα πάρουν τα χρήματά τους.

Καινούργια πληρωμή αναδρομικών για τους συνταξιούχους

Σύμφωνα με τη Διοίκηση του ΕΦΚΑ η διαδικασία συνεχίζεται αν και με αργό ρυθμό, αφού χρειάζεται να γίνει επεξεργασία όλων των στοιχείων από τις αρμόδιες υπηρεσίες, καθώς και εντατικός επανέλεγχος. Σε αυτό το πλαίσιο, υπάρχουν ακόμα ορισμένες εκκρεμότητες για δικαιούχους που προέρχονται από το τ. ΤΑΠ – ΟΤΕ, με τον έλεγχο που πρόκειται να πραγματοποιηθεί, να γίνεται με φυσικό φάκελο, γεγονός που δημιουργεί νέα καθυστέρηση.

Σειρά παίρνουν και οι συνταξιούχοι του τέως ΤΣΠ-ΕΤΕ (Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος), όπως ενημερώνει το ΕΝΔΙΣΥ, καθώς και εκεί η διαδικασία βρίσκεται στο στάδιο του ελέγχου. Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, τις αμέσως επόμενες ημέρες, δρομολογείται η πληρωμή ενός μέρους από το σύνολο των συνταξιούχων, που δικαιούνται αναδρομικά ποσά.

Υπενθυμίζεται ότι, η διαδικασία έχει ξεκινήσει ήδη από τον περασμένο Νοέμβριο και έχουν καταβληθεί αναδρομικά σε συνταξιούχους της πρώην Ολυμπιακής, του τέως ΗΣΑΠ, του τέως ΤΣΠ-ΑΤΕ (Αγροτική Τράπεζα) και του τέως ΤΑΠΙΛΤ (Ιονική – Λαϊκή Τράπεζα).

Πιο συγκεκριμένα:

Το Νοέμβριο του 2023 ολοκληρώθηκε η διόρθωση του τακτικού υπολογισμού για το μεγαλύτερο μέρος των συνταξιούχων πρώην εργαζομένων στην τέως Ολυμπιακή Αεροπορία, οι οποίοι ανάλογα με την ειδικότητά τους κατέβαλαν επιπλέον εισφορές. Για τη συγκεκριμένη κατηγορία, το Μάρτιο του 2024 καταβλήθηκαν τα αναδρομικά ποσά του ορθού επανυπολογισμού. Εκκρεμεί καταβολή αναδρομικών επανυπολογισμού για ένα μέρος αυτής της κατηγορίας που παρουσιάζει ιδιαιτερότητες.
Τον Απρίλιο του 2024 καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά, κατόπιν ορθού επανυπολογισμού για τους συνταξιούχους του τέως ΗΣΑΠ.
Το Μάιο του 2024 έγινε καταβολή των αναδρομικών ποσών ορθού επανυπολογισμού συνταξιούχων τέως ΤΣΠ-ΑΤΕ και τον Ιούνιο του 2024 για τους συνταξιούχους του τέως ΤΑΠΙΛΤ.
Για τους συνταξιούχους υπαλλήλους των Νομικών Προσώπων Δημοσίου Δικαίου (ΝΠΔΔ), καταβλήθηκαν αναδρομικά ποσά ορθού επανυπολογισμού τον Απρίλιο του 2024 και τον Μάιο του 2024, για το χρόνο ασφάλισης για τον οποίο κατέβαλαν ασφαλιστικές εισφορές ανώτερες από τις προβλεπόμενες στο κοινό καθεστώς του τ. ΙΚΑ-ΕΤΑΜ.