Συναγερμός με τη Vodafone – Τι συμβαίνει στη γνωστή εταιρεία

Η Vodafone που αριθμεί τρεις ολόκληρες δεκαετίες ζωής, αυτή την στιγμή σύμφωνα με άρθρο της Total Business παρουσιάζει πολύ άσχημη εικόνα.

Συναγερμός με τη Vodafone - Τι συμβαίνει στη γνωστή εταιρεία

Η γνωστή σε όλους μας, Vodafone δεν θυμίζει καθόλου εκείνη των πρώτων ετών με πολλά προβλήματα να υπάρχουν όπως τουλάχιστον αποτυπώνει το άρθρο της Total Business.

Η Vodafone που ιδρύθηκε στη χώρα μας το μακρινό πια 1992 είχε εκείνη την εποχή και μέσα σε πολύ λίγα χρόνια εξελίχθηκε σε εταιρεία με τεράστια κέρδη.

Έντονος προβληματισμός και στην μητρική εταιρεία που εδρεύει στην Αγγλία από την εικόνα της εταιρείας στη χώρα μας, αφού οι πωλήσεις του Ελληνικού τμήματος είναι αποκαρδιωτικές.

Συναγερμός με τη Vodafone – Τι συμβαίνει στη γνωστή εταιρεία

Σύμφωνα με τα οικονομικά στοιχεία, τα έσοδα της Vodafone την συγκεκριμένη περίοδο έφτασαν στα 478 εκατ. ευρώ, μειωμένα κατά 1,84% σε σύγκριση με το αντίστοιχο εξάμηνο Απριλίου -Σεπτεμβρίου 2022.

Αρνητικές ήταν οι επιδόσεις και στα κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (Ebitda), τα οποία στο εξάμηνο Απριλίου-Σεπτεμβρίου 2023 μειώθηκαν 22% σε 99 εκατ. ευρώ από 127 εκατ. ευρώ το αμέσως προηγούμενο εξάμηνο, ενώ σε σύγκριση με το αντίστοιχο διάστημα του 2022 η πτώση έφτασε σε 20,8%, αφού τα Ebitda ήταν 125 εκατ. ευρώ.

Παράλληλα, το επενδυτικό πλάνο του 1 δισ. ευρώ παρουσιάζει πολύ μεγάλες καθυστερήσεις, ενώ τα μερίδια αγοράς υποχωρούν συνεχώς.

Είναι χαρακτηριστικό ότι στις συνδέσεις σταθερής και ίντερνετ, μετά και την ένωση nova-wind βρέθηκε στην τρίτη θέση, ενώ το μερίδιο το 2022 ήταν μεταξύ 15% και 20%, όταν ο ΟΤΕ έχει μερίδιο κοντά στο 62% η Wind μεταξύ 5% και 10% και η Nova μεταξύ 10% και 15%.

Στην αγορά της κινητής, σύμφωνα με στοιχεία της ΕΕΤΤ με βάση τα έσοδα, το μερίδιο του ΟΤΕ, κινείται σε περιοχές μεταξύ 45% – 55%, το αντίστοιχο ποσοστό της Vodafone είναι μεταξύ 25% – 35%, ενώ της Wind μεταξύ 15% και 25%. Αξίζει να σημειωθεί ότι, σύμφωνα με τα στοιχεία της ΕΕΤΤ, τα ποσοστά αυτά παραμένουν σταθερά από το 2013 έως το 2022. Τέλος, η Vodafone ΤV παρά τις προωθητικές της ενέργειες δε μπορεί σε καμία περίπτωση να ανταγωνιστεί το περιεχόμενο της Cosmote TV και της EON.