Στην Ουρουγουάη η ΠτΔ. Τετ α τετ με τον Πρόεδρο Luis Lacalle Pou

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουρουγουάη, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου Luis Lacalle Pou. Κατά τις συνομιλίες των δύο Προέδρων η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Ουρουγουανό ομόλογό της για τη θερμή υποδοχή, υπογράμμισε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, καθώς και την επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυσή […]

Στην Ουρουγουάη η ΠτΔ. Τετ α τετ με τον Πρόεδρο Luis Lacalle Pou

H Πρόεδρος της Δημοκρατίας Κατερίνα Σακελλαροπούλου πραγματοποιεί επίσημη επίσκεψη στην Ουρουγουάη, έπειτα από πρόσκληση του Προέδρου Luis Lacalle Pou.

Κατά τις συνομιλίες των δύο Προέδρων η κυρία Σακελλαροπούλου, αφού ευχαρίστησε τον Ουρουγουανό ομόλογό της για τη θερμή υποδοχή, υπογράμμισε το πολύ καλό επίπεδο των διμερών σχέσεων, καθώς και την επιθυμία για περαιτέρω εμβάθυνση και ενίσχυσή τους σε όλους τους τομείς αμοιβαίου ενδιαφέροντος, με έμφαση στην οικονομία και την ενέργεια.

Και οι δύο Πρόεδροι συμφώνησαν ότι σε μια εποχή πολλαπλών διεθνών κρίσεων και παγκόσμιων προκλήσεων, όπως ο συνεχιζόμενος πόλεμος στην Ουκρανία, η ανάφλεξη στη Μέση Ανατολή, η κλιματική αλλαγή, το προσφυγικό και μεταναστευτικό ζήτημα, η διεθνής συνεργασία, με βάση το διεθνές δίκαιο, αποτελεί τη μόνη επιλογή, ανεξάρτητα από τις γεωγραφικές αποστάσεις.

Η Προέδρος της Δημοκρατίας ενημέρωσε επίσης τον ομόλογό της για τις εξελίξεις στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και στο Κυπριακό.

Τέλος, η κυρία Σακελλαροπούλου εξέφρασε τη χαρά της για τα ισχυρά αισθήματα αγάπης που τρέφουν οι Ουρουγουανοί απέναντι στην Ελλάδα και τον ελληνικό πολιτισμό, γεγονός στο οποίο έχει συμβάλει, όπως τόνισε, και η μικρή αλλά δυναμική ελληνική ομογένεια της χώρας.

Την Πρόεδρο της Δημοκρατίας συνοδεύει ο Υφυπουργός Εξωτερικών Γιώργος Κώτσηρας.