Στα όρια ο Σάντσεθ στην Ισπανία-Σκέφτεται ως και την παραίτηση

Την αναστολή των δημοσίων καθηκόντών του έως την αρχή της επόμενης εβδομάδας ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός της Ισπανίας, οπότε θα ανακοινώσει την απόφασή του αν θα παραμείνει στο αξίωμα του ή θα παραιτηθεί.

Στα όρια ο Σάντσεθ στην Ισπανία-Σκέφτεται ως και την παραίτηση

Ο λόγος η διερεύνηση αποκαλύψεων που φέρουν τη σύζυγό του Πέδρο Σάντσεθ αναμεμιγμένη σε υποθέσεις επιχειρηματικής διαφθοράς. Τελευταία εξέλιξη στην υπόθεση, η εισαγγελική πρόταση απόρριψης της υπόθεσης.

Σοκ προκαλεί στην Ισπανία η δημόσια επιστολή του Πέδρο Σάντσεθ με την οποία απειλεί με παραίτηση λόγω του πολέμου λάσπης που δέχεται ο ίδιος και η σύζυγος του από την ακροδεξιά.

Η Εισαγγελία παρεμβαίνει, ασκεί έφεση και ζητά να αρχειοθετηθεί η δικογραφία κατά της Μπεγκόνια Γκόμεθ καθώς δεν υπάρχουν ενδείξεις εγκλήματος και θεωρείται ελλιπής αφού εκτός από τα δημοσιεύματα δεν περιλαμβάνει επιπλέον στοιχεία όπως απαιτείται.

Η ίδια η καταγγέλλουσα οργάνωση «Καθαρά χέρια» παραδέχτηκε ήδη ότι η καταγγελία μπορεί να βασίζεται σε fake news. Η εν λόγω οργάνωση πάντως έχει καταδικαστεί στο παρελθόν σε πολυετή ποινή για εκβιασμούς κατά τραπεζών και είναι γνωστή για την «μηνυσιομανία» της. Στη συγκεκριμένη μήνυση γίνεται λόγος για φερόμενη επιρροή της Γκόμεθ προς τον σύζυγό της για την διάσωση αεροπορικής εταιρίας την περίοδο της πανδημίας με την οποία όμως η ίδια δεν έχει καμία σχέση.

Για την ώρα αναστέλλει την ατζέντα του ενώ το κόμμα του προσπαθεί να τον πείσει να παραμείνει.