Σούπερ μάρκετ: Πρόστιμο σε αλυσίδα – Τι έκανε στους πελάτες

Πολύ γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ έφαγε πρόστιμο, καθώς δεν τηρούσε τους κανονισμούς αναφορικά μ' ένα συγκεκριμένο θέμα όσον αφορά τη λειτουργία του απέναντι στους πελάτες.

Σούπερ μάρκετ: Πρόστιμο σε αλυσίδα - Τι έκανε στους πελάτες

Πολύ γνωστή αλυσίδα σούπερ μάρκετ έφαγε πρόστιμο, καθώς δεν τηρούσε τους κανονισμούς αναφορικά μ’ ένα συγκεκριμένο θέμα όσον αφορά τη λειτουργία του απέναντι στους πελάτες.

Πιο συγκεκριμένα μία μεγάλη αλύσιδα σούπερ μάρκετ, η οποία δραστηριοποιείται στη χώρα μας εδώ και πολλά χρόνια και με μεγάλη επιτυχία μάλιστα δέχθηκε πρόστιμο λόγω κακής συμπεριφοράς απέναντι στους πελάτες της.

Από εκεί και πέρα αξίζει να σημειώσουμε ότι μετά από έλεγχο που πραγματοποιήθηκε σε σούπερ μάρκετ της συγκεκριμένης αλυσίδας διαπιστώθηκε η παραβίαση που έκανε προς τους πέλατες του.

Πασίγνωστο σούπερ μάρκετ δέχθηκε πρόστιμο – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Πρόστιμο σε υποκατάστημα σούπερ μάρκετ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗ επιβλήθηκε από την Περιφέρεια Αττικής, μετά από έλεγχο, που πραγματοποίησαν τα αρμόδια συνεργεία της.

Ειδικότερα, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση της Περιφέρειας, πρόστιμο ύψους 3.000 ευρώ επιβλήθηκε στην επιχείρηση «ΕΛΛΗΝΙΚΕΣ ΥΠΕΡΑΓΟΡΕΣ ΣΚΛΑΒΕΝΙΤΗΣ ΑΕ, βάσει του υπ.αρ.1652/02-04-24 εγγράφου, διότι μετά από τον έλεγχο που διενεργήθηκε στις 27/03/24 από υπαλλήλους της υπηρεσίας στο υποκατάστημα επί της οδού ΑΡΤΑΚΗΣ 3-5Α ΝΕΑ ΣΜΥΡΝΗ διαπιστώθηκε:

«ΕΛΛΕΙΨΗ ΤΙΜΗΣ ΠΩΛΗΣΗΣ ΣΤΟ ΠΡΟΙΟΝ PEDIGREE BSICROK MIX 500gr BC 5010394-133852 ΛΗΞΗΣ 17/08/25 ΚΑΙ ΜΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ ΕΛΕΓΧΟΥ ΤΙΜΩΝ PRICE CHECKER, KATA ΠΑΡΑΒΑΣΗ ΤΟΥ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ 1Α ΑΡΘΡΟΥ 2Α ΚΑΙ 1 ΠΑΡ.2-6 ΤΗΣ ΑΠΟΦΑΣΗΣ 91354/24-8-17 ΚΑΝΟΝΕΣ ΔΙΕΠΠΥ ΣΕ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ ΜΕ ΤΑ ΑΡΘΡΑ 4,7,24 ΤΟΥ Ν.4177/13».

Εδραιωμένος παίκτης πλέον στην τοπική αγορά, με ενοποιημένο τζίρο που φτάνει στα 5 δισ. ευρώ και 525 καταστήματα, ο όμιλος Σκλαβενίτης σχεδιάζει μεν την επόμενη φάση ανάπτυξής του εκτός συνόρων αλλά δεν προβλέπεται να ανοίξει το «κεφάλαιο εξωστρέφεια», με εξαγορές ή άλλο μοντέλο, πριν τα επόμενα 2-3 χρόνια.

Σήμερα ο όμιλος διαθέτει παρουσία εκτός από την Ελλάδα και στην Κύπρο, με 18 καταστήματα, όσα απέκτησε από την Μαρινόπουλος με την εξαγορά στο πλαίσιο εξυγίανσης της τελευταίας το 2017. Oι πληροφορίες θέλουν το επιτελείο της Σκλαβενίτης να βρίσκεται σε συζητήσεις για συναλλαγή με τοπική αλυσίδα που θα μεγεθύνει το αποτύπωμα του ομίλου στην τοπική αγορά. Σήμερα ανταγωνίζεται ισχυρά δίκτυα μεταξύ των οποίων Lidl, AlphaMega, Papantoniou κ.ά. Ωστόσο, πέρα από την οργανική ανάπτυξη, δυνητική εξαγορά θα έδινε ώθηση στα μερίδια της Σκλαβενίτης αναβαθμίζοντας τη θέση της από το Νο3 που είναι σήμερα. Αναμένονται ανακοινώσεις που θα αποσαφηνίζουν τις κινήσεις της εταιρείας στην κυπριακή αγορά.

Το «κεφάλαιο εξωστρέφεια» βέβαια για έναν παίκτη με το μέγεθος του ομίλου Σκλαβενίτη, δεν περιλαμβάνει μόνο την Κύπρο αλλά και νέες αγορές. Διερευνητικές επαφές υπάρχουν αλλά δεν υπάρχουν αποφάσεις ενώ πληροφορίες που βάζουν στο κάδρο νέες αγορές, όπως για παράδειγμα την Πολωνία, απορρίπτονται. «Ειδικά η Πολωνία έχει αποκλειστεί», αναφέρουν στο powergame.gr πηγές στην εταιρεία σημειώνοντας τη σταθερή θέση της διοίκησης ότι για τα επόμενα 2-3 χρόνια δεν εξετάζεται επέκταση στο εξωτερικό.

Αν και δεν μπορούν να αποκλειστούν deals σε υφιστάμενες αγορές, όπως η Ελλάδα και η Κύπρος, το ενδιαφέρον της Σκλαβενίτης προς το παρόν εστιάζεται κυρίως στην ανάπτυξη του νεοαποκτηθέντος εργοστασίου της πρώην Πίτσος από την BSH και στην επένδυση στη Μαγούλα. Για το τρέχον έτος μάλιστα, γίνονται μελέτες προκειμένου να ληφθούν οι αποφάσεις για την καλύτερη δυνατή αξιοποίηση του ακινήτου της Πίτσος στο Ρέντη. Επίσης στη Μαγούλα, η ανάπτυξη κάθετης μονάδας παραγωγής παραδίδεται μέσα στο 2024, όπως έχει κάνει γνωστό η Ten Brinke που το έχει αναλάβει. Το ακίνητο αναμένεται να υποστηρίξει το παρασκευαστήριο έτοιμων γευμάτων του ομίλου αλλά ακόμη κι εκεί δεν έχουν ληφθεί οι αποφάσεις για το πώς ακριβώς θα αξιοποιηθούν οι νέες εγκαταστάσεις. Αναμένονται μέχρι τέλος του έτους, δεδομένου ότι ανασχεδιάζεται η δομή των κέντρων διανομής λόγω του μεγάλου φάσματος δραστηριοτήτων του ομίλου.