Σοκ με την βενζίνη στην Ελλάδα – Τι ανακοινώθηκε για την τιμή της

Τον τελευταίο καιρό έχουν προκύψει πολλές και άσχημες εξελίξεις με τη βενζίνη και την τιμή της στην Ελλάδα, η οποία συνεχώς είναι ανοδική.

Σοκ με την βενζίνη στην Ελλάδα - Τι ανακοινώθηκε για την τιμή της

Τον τελευταίο καιρό έχουν προκύψει πολλές και άσχημες εξελίξεις με τη βενζίνη και την τιμή της στην Ελλάδα, η οποία συνεχώς είναι ανοδική.

Από εκεί και πέρα να αναφέρουμε ότι στα 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη το Πάσχα, αν δεν σημειωθεί άλλη «κακή εξέλιξη» έως τότε.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι όσον αφορά τις ανοδικές τάσεις των τιμών στα καύσιμα, μίλησε στο ΕΡΤNEWS ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου.

Μεγάλο σοκ με τη βενζίνη και την τιμή της στην Ελλάδα – Δείτε τις λεπτομέρειες

Στα 2 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βενζίνη το Πάσχα, αν δεν σημειωθεί άλλη «κακή εξέλιξη» έως τότε.

Για τις ανοδικές τάσεις των τιμών στα καύσιμα, μίλησε στο ΕΡΤNEWS ο πρόεδρος των βενζινοπωλών Αττικής, Νίκος Παπαγεωργίου τονίζοντας ότι «φαίνεται ότι διατηρούνται σε αυτά τα υψηλά επίπεδα γιατί αυτό που καθορίζει τις τιμές μας είναι οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου τύπου μπρεντ, κυρίως σε ό, τι αφορά την Μεσόγειο και την ευρωπαϊκή ήπειρο».

Πρόσθεσε ότι «όπως φαίνεται η τιμή του μπρεντ είναι παγιωμένη στα 90 δολάρια/βαρέλι που σημαίνει για εμάς τους Έλληνες καταναλωτές, 2 ευρώ/λίτρο για τη αμόλυβδη βενζίνη.

Διότι όπως γνωρίζετε ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης είναι ιδιαίτερα υψηλός, στα 70 λεπτά το λίτρο, και υπάρχει και το 24% του ΦΠΑ.

Άρα λοιπόν δεν θα δούμε σύντομα αποκλιμάκωση στις τιμές εφόσον οι διεθνείς τιμές παραμένουν σε αυτά τα επίπεδα».

Ο κ. Παπαγεωργίου είπε επίσης ότι «από τις 15 Ιανουαρίου και μετά αρχίζει μια βουβή άνοδος, από τα 1,8 ευρώ το λίτρο η αμόλυβδη βρέθηκε την προηγούμενη εβδομάδα στο 1,96 ευρώ το λίτρο, μια μέση τιμή πανελλαδικά, που σημαίνει ότι στη νησιωτική χώρα έχει ξεπεράσει προ πολλού τα 2 ευρώ καθώς υπάρχει το μεταφορικό κόστος.

Ευτυχώς η αγορά έδειξε αυτοσυγκράτηση και αυτό είναι πολύ σημαντικό διότι για την ώρα φαίνεται πως δεν θα πάμε σε περαιτέρω άνοδο, γιατί ξέρετε αν υπήρχε αντεπίθεση από το Ισραήλ, προφανώς και θα βλέπαμε τις τιμές πάνω από δύο ευρώ, στα 2,10, ίσως και στα 2,20 ευρώ το λίτρο».

Κατέληξε λέγοντας ότι «για το Πάσχα θεωρώ ότι μέχρι τότε, και εφόσον δεν υπάρχει άλλη κακή εξέλιξη, οι τιμές θα συγκρατηθούν εκεί, αν και είναι ιδιαίτερα υψηλά».