Σάλος με την χωριάτικη – Τι συνέβη στην Ελλάδα

Απίστευτο αυτό που αποκαλύπτεται αφού πιο φθηνά θα μας έβγαινε η χωριάτικη σαλάτα αν ζούσαμε στην Ιρλανδία παρά στην Ελλάδα.

Σάλος με την χωριάτικη - Τι συνέβη στην Ελλάδα

Απίστευτο αυτό που έγινε γνωστό, αφού φθηνότερα θα μας έβγαινε η χωριάτικη σαλάτα αν ζούσαμε στην Ιρλανδία παρά στην Ελλάδα.

Έλληνας TikToker λοιπόν όπου ζει στην Ιρλανδία αναφέρει πως η τιμή της φέτας είναι πιο οικονομική στο Δουβλίνο, ενώ προσθέτει ότι και το ελληνικό λάδι ανά λίτρο) είναι περίπου στα 10 ευρώ.

Αυτή η μαρτυρία του συγκεκριμένου ανθρώπου όπου ζει στην Ιρλανδία, καταλαβαίνουμε ότι μαρτυρά για ακόμη μία φορά σε τι επίπεδα έχουν φτάσει οι τιμές στη χώρα μας.

Απίστευτο αυτό που συνέβη με την χωριάτικη στην Ελλάδα

Έτσι ο Έλληνας TikToker θέλοντας να κάνει τη δική του σύγκριση, η οποία όπως φάνηκε έχει σημαντική διαφορά στη τσέπη του χρησιμοποίησε υλικά που συνθέτουν το ελληνικό μας έδεσμα, τόσο από την Ιρλανδία όσο και από την Ελλάδα, τα οποία και προμηθεύεται από το σούπερ μάρκετ της περιοχής του (δηλαδή τα εισαγωγής).

Με αυτό τον τρόπο έδωσε και την φτηνή εκδοχή της σπιτικής χωριάτικης -για κάποιον που στην Ιρλανδία δεν θέλει να χαλάσει πολλά χρήματα- αλλά και την πιο ακριβή χρησιμοποιώντας μια μίξη υλικών και από τις δύο χώρες.

Μάλιστα στο βίντεο που δημοσίευσε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης παρέθεσε – για τους δύσπιστους- και τις τιμές για το κάθε προϊόν. Συγκεκριμένα για την φτηνή εκδοχή της χωριάτικης το σύνολο ανέρχεται στα 2,62 ευρώ, ενώ για την πιο «πλούσια» εκδοχή της στα 3,60.

Ερωτηθείς για τη διαφορά που παρουσιάζουν τα προϊόντα μεταξύ των δύο χωρών, κυρίως ως προς τη φέτα και το ελαιόλαδο απάντησε ότι οφείλεται σε δύο βασικούς λόγους, αφενός ότι δεν υπάρχει τόσο μεγάλη ζήτηση στην Ιρλανδία και αφετέρου λόγω του μηδενικού φόρου σε βασικά αγαθά.

Αξίζει να σημειωθεί πως, η αντίστοιχη χωριάτικη σαλάτα με τα ίδια υλικά στην Ελλάδα κοστίζει 5,97 ευρώ. Η διαφορά εντοπίζεται κατά κύριο λόγο στην τιμή της φέτας αλλά και στου ελαιόλαδου. Οι περισσότεροι επαγγελματίες ισχυρίζονται πως γι’ αυτό ευθύνεται η αύξηση στις πρώτες ύλες. Ωστόσο υπάρχουν μερικοί επιχειρηματίες που διατηρούν τις τιμές στη χωριάτικη σαλάτα στα ίδια με πέρυσι επίπεδα, εφόσον επέλεξαν να απορροφήσουν οι ίδιοι τις αυξήσεις.