Πτώση ενός F-16 – Σώθηκε ο πιλότος

Συντριβή ενός F-16 είχαμε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής με τον πιλότο ευτυχώς να σώζεται. Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της συντριβής του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής. Ο πιλότος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης και να […]

Πτώση ενός F-16 - Σώθηκε ο πιλότος

Συντριβή ενός F-16 είχαμε χθες το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής με τον πιλότο ευτυχώς να σώζεται.

Αδιευκρίνιστα παραμένουν τα αίτια της συντριβής του μαχητικού αεροσκάφους F-16 της Πολεμικής μας Αεροπορίας, το οποίο κατέπεσε το μεσημέρι στη θαλάσσια περιοχή νότια της Χαλκιδικής. Ο πιλότος πρόλαβε να χρησιμοποιήσει το σύστημα αυτόματης εκτίναξης και να εγκαταλείψει το αεροσκάφος, πριν αυτό συντριβεί. Άμεσα απογειώθηκε ελικόπτερο Έρευνας και Διάσωσης, ενώ αλιευτικά και σκάφη του Λιμενικού έσπευσαν στο σημείο, όπου είδαν το αλεξίπτωτο να πέφτει. Ο πιλότος εντοπίστηκε σώος και μεταφέρθηκε άμεσα στην Αθήνα όπου και νοσηλεύεται στο νοσοκομείο της Αεροπορίας.

Η τετράδα των F16 Block 52+ είχε απογειωθεί από την 110 πτέρυγα μάχης. Σε αυτή πετούσε και ο διοικητής της 337 μοίρας «Φάντασμα». Λίγα ναυτικά μίλια από τη Χαλκιδική, σύμφωνα με πληροφορίες, η τετράδα χωρίστηκε για να ξεκινήσει μια σειρά εναέριων ελιγμών.

Ανάμεσα στις αερομαχίες και τις προσβολές κρούσης, ένα εκ των αεροσκαφών άρχισε να βουτά στο κενό και δευτερόλεπτα μετά οι συνάδελφοι του υποσμηναγού ανέφεραν την επείγουσα εγκατάλειψη.

Λίγο πριν από τις 2 το μεσημέρι, σήμανε συναγερμός στην Πολεμική Αεροπορία για την πτώση μαχητικού αεροσκάφους F-16 Block 52+ κοντά στην Ψαθούρα, νότια της Χαλκιδικής.

Στη θαλάσσια περιοχή έσπευσαν επτά σκάφη του Λιμενικού, ένα παραπλέον εμπορικό πλοίο, τρία εναέρια μέσα και μια φρεγάτα.

Οι διασώστες κατάφεραν να επιβιβάσουν τον υποσμηναγό στο Super Puma που είχε απογειωθει από τη Λήμνο και μεταφέρθηκε στο 251 Γενικό Νοσοκομείο Αεροπορίας στην Αθήνα.

«Το Λιμεναρχείο έχει κινητοποιηθεί και είναι καθοδόν. Αυτήν την στιγμή είναι πάρα πολύ μακριά, είναι από την Ψαθούρα είναι 22 μίλια ανοιχτά στο πέλαγος, βόρεια, είναι μεγάλη απόσταση» είπε ο δήμαρχος Αλοννήσου κ. Παναγιώτης Αναγνώστου, κατά τη διάρκεια έρευνας για τον εντοπισμό του πιλότου.