Πρωτοφανή καταγγελία εργαζομένων στα Μουσεία του Βατικανού

Σε μια πρωτοφανή καταγγελία προχώρησαν, σύμφωνα με την εφημερίδα Corriere della Sera, 49 εργαζόμενοι στα ιστορικά Μουσεία του Βατικανού, διαμαρτυρόμενοι για τις συνθήκες εργασίας τους τις οποίες χαρακτηρίζουν προβληματικές.

Πρωτοφανή καταγγελία εργαζομένων στα Μουσεία του Βατικανού

Σύμφωνα με την εφημερίδα του Μιλάνου, με επιστολή τους προς τον καρδινάλιο Φερνάντο Βέργκεζ Αλζάγα, υπεύθυνο «τοπικής αυτοδιοίκησης» του Βατικανού, ζητούν την αλλαγή των συνθηκών εργασίας τους, προσθέτοντας ότι, διαφορετικά, πρόκειται να προσφύγουν στην δικαιοσύνη.

Ειδικότερα, οι σαράντα εννέα σε σύνολο επτακοσίων εργαζομένων των «Μusei Vaticani» υπογραμμίζουν ότι σε περίπτωση ασθένειας, είναι υποχρεωμένοι να παραμένουν όλη την ημέρα σπίτι, περιμένοντας τυχόν επίσκεψη γιατρού της εργοδοσίας, ότι οι υπερωρίες τους πληρώνονται λιγότερο από τις κανονικές ώρες εργασίας, ότι δεν υπάρχουν σταθεροί κανόνες για τις αυξήσεις και την επαγγελματική σταδιοδρομία τους και ότι όποιος εργαζόμενος, έχει στην οικογένειά του, άτομο με ειδικές ανάγκες, δεν χαίρει κανενός είδους στήριξης.

Οι ομάδα εργαζομένων των Μουσείων της Αγίας Έδρας, τέλος, προσθέτει ότι δεν προβλέπεται ταμείο ανεργίας ή άλλες μορφές έκτακτης στήριξης του εισοδήματος και πως, παρά το ότι οι επισκέπτες, στις αίθουσες των Μουσείων ξεπερνούν τις 35.000 την ημέρα, δεν υπάρχει κάποιο επίδομα για τον υγειονομικό κίνδυνο στον οποίο οι εργαζόμενοι είναι διαρκώς εκτεθειμένοι. Οι συγκεκριμένοι εργαζόμενοι είναι όλοι φύλακες, εκτός από έναν συντηρητή και ένας εργαζόμενο στο εσωτερικό βιβλιοπωλείο των Μουσείων.