Πέθανε ο Σταύρος Ντουφεξής

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες (06/03/2024) ο σκηνοθέτης Σταύρος Ντουφεξής, ο οποίος ήταν 92 χρονών, έχοντας δημιουργήσει πίσω του σπουδαίο έργο. Πέθανε ο σκηνοθέτης Σταύρος Ντουφεξής στα 92 του χρόνια, γεγονός που γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο κριτικός θεάτρου Γιάννης Σαρηγιάννης. Ειδικότερα, αναφέρει: «Σταύρος Ντουφεξής: Ναύπλιο 1932-Αθήνα 6 Μαρτίου 2024. Ηταν […]

Πέθανε ο Σταύρος Ντουφεξής

Την τελευταία του πνοή άφησε χθες (06/03/2024) ο σκηνοθέτης Σταύρος Ντουφεξής, ο οποίος ήταν 92 χρονών, έχοντας δημιουργήσει πίσω του σπουδαίο έργο.

Πέθανε ο σκηνοθέτης Σταύρος Ντουφεξής στα 92 του χρόνια, γεγονός που γνωστοποίησε μέσω του λογαριασμού του στο Facebook ο κριτικός θεάτρου Γιάννης Σαρηγιάννης.

Ειδικότερα, αναφέρει:

«Σταύρος Ντουφεξής: Ναύπλιο 1932-Αθήνα 6 Μαρτίου 2024. Ηταν ένας σημαντικός σκηνοθέτης. Και ένας σπουδαίος άνθρωπος. Σπούδασε στην Βιέννη και στο Βερολίνο και έκανε γύρω στις 80 παραστάσεις στις γερμονόφωνες χώρες. Έως το 1974 που γύρισε στην Ελλάδα, όπου συνεργάστηκε με τα κρατικά Θέατρα και ιδιωτικούς θιάσους, έχοντας πλάι του πάντα την θεατρολόγο και κριτικό Άννυ Κολτσιδοπούλου, σύντροφό του στη ζωή. Η εμβληματική παράστασή του για μένα ήταν «Τα οράματα της Σιμόν Μασάρ» -το 1976, στο Εθνικό, με την Ράνια Οικονομίδου στον επώνυμο ρόλο- όπου μας έδωσε, για πρώτη φορά στην Ελλάδα, ένα αξεπέραστο μοντέλο μπρεχτικής παράστασης. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του έγιναν πικρά μετά το θάνατο, το 2015, στα 47 της χρόνια, της κόρης του από τον πρώτο του γάμο, της έξοχης μέτζο σοπράνο Στέλλας Ντουφεξή. Ας είναι αναπαυμένος».