Πέθανε ο Ηλίας Λογοθέτης

Όπως ανακοίνωσ επίσημα ο γιος του, Αλέξανδρος, ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών και σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό και μη χώρο. Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός, Ηλίας Λογοθέτης, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο γιος του, Αλέξανδρος. Είχε γεννηθεί στην Λευκάδα το 1939. […]

Πέθανε ο Ηλίας Λογοθέτης

Όπως ανακοίνωσ επίσημα ο γιος του, Αλέξανδρος, ο ηθοποιός Ηλίας Λογοθέτης έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 85 ετών και σκόρπισε θλίψη σε ολόκληρο τον καλλιτεχνικό και μη χώρο.

Σε ηλικία 85 ετών πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός, Ηλίας Λογοθέτης, όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωσή του ο γιος του, Αλέξανδρος.

Είχε γεννηθεί στην Λευκάδα το 1939. Σπούδασε Πολιτικές Επιστήμες αλλά τελικά τον κέρδισε η τέχνη της σκηνής. Αποφοίτησε από την Δραματική Σχολή του Θεάτρου Τέχνης σε παραστάσεις του οποίου έκανε τις πρώτες εμφανίσεις του. Στην πορεία των χρόνων είχε μία πυκνή παρουσία στην θεατρική ζωή της χώρας ερμηνεύοντας πλήθος σημαντικών ρόλων του κλασικού και του σύγχρονου ρεπερτορίου, συνεργαζόμενους με πολύ καλούς σκηνοθέτες και έχοντας παίξει σε θιάσους πολύ δημοφιλών πρωταγωνιστών . Πολλοί θυμούνται τις ερμηνείες του σε αριστοφανικές κωμωδίες στο Φεστιβάλ Επιδαύρου, είδος που του πήγαινε πολύ.

Συμμετείχε στην διανομή αρκετών ταινιών μάλιστα πήρε Βραβείο ερμηνείας στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης για τις ταινίες «Βαβυλωνία» το 1970 και για «Τα παιδιά της χελιδόνας» του Κ. Βρεττάκου το 1988.

Στο αρχείο της ΕΡΤ υπάρχουν πολλές εκπομπές του Θεάτρου της Δευτέρας στις οποίες συμμετείχε. Έπαιξε ακόμη στις σειρές «Έκτο ανακριτικό γραφείο» του Νίκου Φώσκολου, «Ο θυρωρός» του Κώστα Πρετεντέρη, «Το μινόρε της αυγής», «Ο κίτρινος φάκελος», «Σιγά, η πατρίδα κοιμάται», «Βαμμένα κόκκινα μαλλιά», «Ο ιός του πατέρα» και άλλες.