Πέγκας: «Το Flyover στη Θεσσαλονίκη δεν είναι απαραίτητο»

Ο Σπύρος Πέγκας αναφέρθηκε στο έργο «Flyover» που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα θεωρεί πως είναι κάτι αχρείαστο και περιττό. «Αχρείαστο» χαρακτήρισε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους», με επικεφαλής τον Σπύρο Πέγκα, το έργο του Flyover που είναι σε εξέλιξη στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, στο δημαρχιακό μέγαρο […]

Πέγκας: «Το Flyover στη Θεσσαλονίκη δεν είναι απαραίτητο»

Ο Σπύρος Πέγκας αναφέρθηκε στο έργο «Flyover» που γίνεται στη Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα θεωρεί πως είναι κάτι αχρείαστο και περιττό.

«Αχρείαστο» χαρακτήρισε η δημοτική παράταξη «Θεσσαλονίκη για Όλους», με επικεφαλής τον Σπύρο Πέγκα, το έργο του Flyover που είναι σε εξέλιξη στην περιφερειακή οδό της Θεσσαλονίκης, κατά τη διάρκεια σημερινής συνέντευξης Τύπου, στο δημαρχιακό μέγαρο της πόλης.

«Το Flyover είναι έργο που διχάζει και θα ταλαιπωρεί τους Θεσσαλονικείς» τόνισε ο κ. Πέγκας, προσθέτοντας με έμφαση πως η παράταξή του δεν το στηρίζει και πως «εάν είναι να σταματήσει, να σταματήσει τώρα». Χαρακτήρισε, δε, δικαιολογημένες τις ανησυχίες και τον προβληματισμό του κόσμου, «με τον οποίο συντασσόμαστε».

Ο επικεφαλής της δημοτικής παράταξης «Θεσσαλονίκη για Όλους» τόνισε ακόμα πως το συγκεκριμένο έργο «δεν συμβάλλει στην επίλυση του κυκλοφοριακού», καταδικάζοντας παράλληλα την παρουσία και τον λόγο του υφυπουργού Υποδομών, Νίκου Ταχιάου, στην ειδική συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης.

Ο κ. Πέγκας άσκησε κριτική και στον δήμαρχο Θεσσαλονίκης, Στέλιο Αγγελούδη, χαρακτηρίζοντας ως «ασπιρίνες» τα έντεκα μέτρα που ανακοίνωσε η νέα δημοτική αρχή για το κυκλοφοριακό, με στόχο την ανακούφιση των πολιτών.

Στο ίδιο πάνελ με τον κ. Πέγκα βρέθηκαν άλλα δύο στελέχη της παράταξης, ο πρώην αντιδήμαρχος Ανδρέας Κουράκης και ο Πέτρος Κρητικός. Ο κ. Κουράκης είπε πως «οι κάτοικοι δικαίως αντιδρούν καθώς δεν είναι έργο πνοής για την πόλη» και σημείωσε πως «θα συνεργαστούμε με όλες τις συλλογικότητες», ενώ ο κ. Κρητικός στάθηκε στο ότι οι εργασίες ξεκίνησαν «χωρίς διαβούλευση και μελέτες, σ’ ένα ομιχλώδες τοπίο».