Πάτρα: Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Στην Πάτρα σημειώθηκε ακόμα ένα, από τα πολλά, περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας με τον δράστη να συλλαμβάνεται δύο φορές μέσα στην ίδια μέρα.

Πάτρα: Νέο περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας

Άλλη μία περίπτωση ενδοοικογενειακής βίας καταγράφηκε στην Πάτρα. Ένας άντρας χτύπησε τη σύντροφό του δύο φορές μέσα σε ένα 24ωρο. Συνελήφθη από την αστυνομία και δικάζεται με τη διαδικασία του αυτοφώρου. Μάλιστα, υπάρχει και οπτικό υλικό με τη γυναίκα να πηδάει από το παράθυρο για να ξεφύγει.

Σοκάρει το βίντεο ντοκουμέντο της στιγμής που η 47χρονη γυναίκα αναγκάζεται να πηδήξει από το παράθυρο για να σωθεί από την μανία του συντρόφου της. Οι κάτοικοι της οδού Ασημάκη Φωτήλα στην Πάτρα είναι στο πόδι και φυγαδεύουν την έντρομη γυναίκα λίγο πριν αστυνομικοί περάσουν χειροπέδες στον φερόμενο ως δράστη. Ο συλληφθείς από την πλευρά του, οδηγούμενος στα δικαστήρια, αρνήθηκε τις κατηγορίες και ισχυρίστηκε ότι είναι ο ίδιος θύμα βίας από την καταγγέλλουσα.

Ο 41 ετών άνδρας αφέθηκε ελεύθερος αφού ορίστηκε τακτική δικάσιμος με τον όρο να μην πλησιάσει τη σύντροφό του και το διαμέρισμα που έμεναν. Κι όμως, λίγο μετά επέστρεψε.

Μάστιγα η ενδοοικογενειακή βία

Την ώρα που βρίσκεται σε εξέλιξη η ΕΔΕ που διενεργούν οι αξιωματικοί της Ελληνικής Αστυνομίας για τη δολοφονία της Κυριακής, οι αριθμοί δείχνουν την ραγδαία αύξηση καταγγελιών και περιστατικών με αμέτρητες γυναίκες να απευθύνονται στα γραφεία αντιμετώπισης ενδοοικογενειακής βίας σε καθημερινή βάση.

Μια ακόμα βασική προσθήκη είναι η κεντρική παρακολούθηση και εποπτεία των καταγγελιών σε επίπεδο διεύθυνσης αστυνομίας που θα επιβλέπεται διαρκώς από ανώτερο αξιωματικό που θα εκτελεί χρέη επόπτη.

Στην τηλεδιάσκεψη του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη συζητήθηκε το ενδεχόμενο να φιλοξενούνται οι καταγγέλλουσες γυναίκες ακόμα και σε δωμάτια ξενοδοχείων με το κόστος διαμονής να καλύπτεται από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας.