Παππάς: Επί σκοπού τα λάθη της κυβέρνησης στο σύστημα φορολογικών δηλώσεων

Σε επίκαιρη ερώτηση για τα προβλήματα κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων, «διαδικασία, η οποία ξεκίνησε με καθυστέρηση παρά τις εξαγγελίες του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών», προχώρησε ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Παππάς προς τον υπουργό Εθνικής Οικονομίας, Κωστή Χατζηδάκη.

Παππάς: Επί σκοπού τα λάθη της κυβέρνησης στο σύστημα φορολογικών δηλώσεων

Συγκεκριμένα, όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος και τομεάρχης Οικονομικών της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, «η παντελής έλλειψη προετοιμασίας έχει κάνει άνω κάτω τη διαδικασία και δημιουργεί προβλήματα σε φορολογούμενους, επιχειρήσεις, λογιστές – φοροτέχνες, αλλά και σε εργαζόμενους στην Ανεξάρτητη Αρχή Δημοσίων Εσόδων».

Σύμφωνα με τον ίδιο, «τα σκόπιμα λάθη ευνοούν την πρόθεση της κυβέρνησης της ΝΔ για συγκάλυψη ώστε να μην μάθει ο κόσμος μέχρι τις ευρωεκλογές τι έχει να πληρώσει».

Ο κ. Παππάς, αφού επικαλείται τα ζητήματα που θέτει και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Φοροτεχνικών Ελευθέρων Επαγγελματιών (ΠΟΦΕΕ) και «τα οποία προκύπτουν, μεταξύ άλλων, από τη λανθασμένη ή την ελλιπή υποβολή στοιχείων από φορείς του δημοσίου και τις τράπεζες», ρωτά τον κ. Χατζηδάκη:

Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα επίλυσης των προβλημάτων που έχουν επισημανθεί από την ΠΟΦΕΕ και έχουν παρουσιαστεί κατά την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων;

Θα αναλάβουν οι πολιτικοί προϊστάμενοι του υπουργείου Εθνικής Οικονομίας και Οικονομικών την ευθύνη για την κατάσταση αποδιοργάνωσης και προχειρότητας ή θα κρυφτούν και πάλι πίσω από τον διοικητή της ΑΑΔΕ και υπηρεσιακούς παράγοντες;