Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίζουν τις ομιλίες εν όψει Ευρωεκλογών

Συνεχίζουν τις περιοδείες και τις ομιλίες ενόψει Ευρωεκλογών και οι υπόλοιποι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης. Σε Πέλλα και Ημαθία περιοδεύει ο Νίκος Ανδρουλάκης. Τη συστράτευση με το ΚΚΕ, επανέλαβε από τη Θεσσαλονίκη ο Δημήτρης Κουτσούμπας. Την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών ζήτησε ο Κυριάκος Βελόπουλος. Υπαρξιακή η μάχη των ευρωεκλογών τόνισε ο Αλέξης Χαρίτσης. Ο Δημήτρης Νατσιός εξέφρασε την εκτίμηση ότι η Νίκη θα έχει διψήφιο ποσοστό, ενώ η Ζωή Κωνσταντοπούλου ζήτησε από τους ψηφοφόρους να δυναμώσουν κι άλλο την Πλεύση Ελευθερίας.

Οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης συνεχίζουν τις ομιλίες εν όψει Ευρωεκλογών

Ειδικότερα αισιοδοξία ότι η μάχη των ευρωεκλογών θα είναι νικηφόρα για το ΠΑΣΟΚ εκφράζει ο Νίκος Ανδρουλάκης από την Βόρεια Ελλάδα. Περιόδευσε σε Γιαννιτσά και Έδεσσα και σημείωσε πως μονο το ΠΑΣΟΚ μπορει να αντιμετωπισει την αλαζονεια όπως ειπε του Μέγαρου Μαξίμου. «Ένα σύστημα εξουσίας που έχει επιλέξει αντίπαλο τον χαβαλέ, αντίπαλο θα εχει την πολιτική, αντίπαλο θα εχει την δημοκρατική παράταξη. Αν δεν υπάρξει ισχυρή σοβαρή αντιπολίτευση η απάντηση θα είναι πάλι 41%. Τέμπη 41% , στις υποκλοπές 41%, στην ακρίβεια 41%» τόνισε ο κ. Ανδρουλάκης.

Συστράτευση με το ΚΚΕ ζητά ο Δημήτρης Κουτσούμπας που από την Θεσσαλονίκη, μιλώντας στην Τούμπα κάλεσε τους πολίτες να μετατρέψουν τη δυσαρέσκεια σε ψήφο ανατροπής. «Η φόρα στον Μητσοτάκη δεν κόβεται με αυτούς που είναι πρόθυμοι να καλύψουν τις απώλειες του, βάζοντας πλάτη στα δύσκολα, όπως ο ΣΥΡΙΖΑ και το ΠΑΣΟΚ και οι υπόλοιποι. Τη φόρα του Μητσοτάκη, μπορεί να την κόψει ο ίδιος ο λαός με ψήφο στο ΚΚΕ», υπογράμμισε.

Ο Κυριάκος Βελόπουλος σε συνεντευξή του στην εκπομπή «Συμβαίνει στην Ευρώπη» του ΕΡΤΝews τάχθηκε υπερ της δημιουργίας ευρωστρατού και ζήτησε την απεμπλοκή της χώρας μας από τον πόλεμο στην Ουκρανία και ζήτησε την κατάργηση της Συμφωνίας των Πρεσπών. «Τελος η Συμφωνία των Πρεσπών, ο πρωθυπουργός έπρεπε να πάρει και να σκίσει την Συμφωνια ο πρωθυπουργός, δυστυχώς δεν εκανε. Ο φόβος της ακροδεξιας δεν με τρομάζει αλλά η αντιδημοκρατική των ευρωπαίων ηγετών ερήμην των λαών παίρνουν αποφάσεις».

Στη Νεα Σμύρνη περιόδευσε ο Αλέξης Χαρίτσης «Υπαρξιακή η μάχη των ευρωεκλογών». Ο Δημήτρης Νάτσιος εξέφρασε την εκτίμηση ό,τι η ΝΙΚΗ μπορεί να φτάσει σε διψήφιο ποσοστό και απέρριψε την κριτική ό,τι εργαλειοποιεί την πίστη. «είναι γελοίο να βγαίνει ο Μητσοτάκης και να λέει ντεμεκ χριστιανός», ανέφερε.

Από το Φεστιβάλ Strong me για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας η Ζωή Κωνσταντοπούλου μιλώντας στην εκπομπή του ΕΡΤΝews «Συμβαίνει στην Ευρώπη» και μίλησε για έλλειμμα δημοκρατίας στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κάλεσε τον πρωθυπουργό να πάρει πρωτοβουλία για να σταματήσει η γενοκτονία στην Γαζα ενώ άσκησε κριτική στην Ευρώπη για την διαχείριση των χρημάτων των ευρωπαίων φορολογουμένων. «Το διακύβευμα είναι η συμμετοχή και η δικαιοσύνη. Η Ευρωπαϊκή Ένωση είναι μια ένωση για την ευημερία των πολιτών της δεν είναι μια ένωση για να υπηρετήσει τραπεζικά, οικονομικά συμφέροντα, ούτε ολιγαρχικά συμφέροντα».

Οι πολιτικοί αρχηγοί πυκνώνουν τις περιοδείες τους στην τελική ευθεία των Ευρωεκλογών.