Ντόναλντ Τουσκ: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε προπολεμική εποχή»

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε με δηλώσεις του ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε προπολεμική εποχή. Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας εντείνεται, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε «προπολεμική εποχή», αλλά έχει ακόμη «πολύ δρόμο να διανύσει» μέχρι να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την απειλή που […]

Ντόναλντ Τουσκ: «Η Ευρώπη βρίσκεται σε προπολεμική εποχή»

Ο πρωθυπουργός της Πολωνίας, Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε με δηλώσεις του ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε προπολεμική εποχή.

Ενώ ο πόλεμος μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας εντείνεται, ο πρωθυπουργός της Πολωνίας Ντόναλντ Τουσκ προειδοποίησε ότι η Ευρώπη βρίσκεται σε «προπολεμική εποχή», αλλά έχει ακόμη «πολύ δρόμο να διανύσει» μέχρι να είναι έτοιμη να αντιμετωπίσει την απειλή που συνιστά η Ρωσία.

«Ο πόλεμος δεν είναι πλέον μια έννοια του παρελθόντος. Είναι πραγματικός και ξεκίνησε πριν από δύο και πλέον χρόνια. Το πιο ανησυχητικό πράγμα αυτή τη στιγμή είναι ότι κυριολεκτικά κάθε σενάριο είναι πιθανό. Δεν έχουμε δει μια τέτοια κατάσταση από το 1945», δήλωσε ο Τουσκ σε συνέντευξή του στη γερμανική εφημερίδα Die Welt που δημοσιεύθηκε την Παρασκευή (29/3).

«Ξέρω ότι ακούγεται καταστροφικό, ιδίως για τη νέα γενιά, αλλά πρέπει να συνηθίσουμε το γεγονός ότι έχει αρχίσει μια νέα εποχή: η προπολεμική εποχή. Δεν υπερβάλλω, αυτό γίνεται καθημερινά όλο και πιο ξεκάθαρο».