Νερό: Ασχημα μαντάτα – Τι θα συμβεί από 1η Ιουλίου

Από 1η Ιουλίου έρχεται αύξηση στο εμφιαλωμένο νερό και όχι μόνο. Η τιμή όπως αναμένεται θα ανέβει στα πλαίσια του 20%

Νερό: Ασχημα μαντάτα - Τι θα συμβεί από 1η Ιουλίου

Και στο εμφιαλωμένο νερό θα χτυπήσει η ακρίβεια, αφού από τις αρχές του επόμενου μήνα, καταφθάνει αύξηση της τάξης του 20%.

Εξαιτίας της αύξησης της τιμής των πλαστικών, αλουμινένιων και γυάλινων μπουκαλιών οι τιμές υπολογίζεται ότι θα είναι περίπου μεγαλύτερες κατά 10 με 15 λεπτά συγκριτικά με τις σημερινές.

Άσχημα τα μαντάτα λοιπόν με το μπουκαλάκι το νερό, από 1η του μηνός Ιουλίου να έχει πια στα περίπτερα αντί για 50 λεπτά, 60.

Κακά τα νέα με αύξηση από 1η Ιουλίου στο μπουκαλάκι νερό

Την επιπρόσθετη επιβάρυνση στους καταναλωτές και «καπέλο» στις τιμές των εμφιαλωμένων νερών, των αναψυκτικών και των μπυρών φέρνει η εισαγωγή του Συστήματος Επιστροφής Εγγυοδοσίας (Deposit Return System – DRS)στην Ελλάδα από την 1η Ιουλίου.

Η ρύθμιση προβλέπει την επιστροφή των χρημάτων μέσω voucher. Πιο συγκεκριμένα, οι καταναλωτές που θα επιστρέφουν τις άδειες συσκευασίες στο κατάστημα, θα λαμβάνουν ένα «κουπόνι» ως ανταμοιβή.

Η συσκευασία θα πρέπει όμως να φέρει την ειδική σήμανση που δείχνει ότι εντάσσεται στο σύστημα επιστροφής εγγύησης είτε επί της ίδιας της συσκευασίας είτε στην ετικέτα.