Μαξίμοβιτς: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό για διακρίσεις»

Την πρώη του συνέντευξη ως παίκτης του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωσή του από τους πράσινους. Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς ήρθε στην Αθήνα, φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και μίλησε στο “PAO TV” για τις σκέψεις που τον οδήγησαν να επιλέξει το “τριφύλλι”, υπογράφοντας συμβόλαιο τριετούς διάρκειας. Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το […]

Μαξίμοβιτς: «Ήρθα στον Παναθηναϊκό για διακρίσεις»

Την πρώη του συνέντευξη ως παίκτης του Παναθηναϊκού πραγματοποίησε ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς λίγο μετά την επίσημη ανακοίνωσή του από τους πράσινους.

Ο Νεμάνια Μαξίμοβιτς ήρθε στην Αθήνα, φόρεσε τη φανέλα του Παναθηναϊκού και μίλησε στο “PAO TV” για τις σκέψεις που τον οδήγησαν να επιλέξει το “τριφύλλι”, υπογράφοντας συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Ο Παναθηναϊκός επισημοποίησε το πρωί της Πέμπτης (21/03) τη “βόμβα” Νεμάνια Μαξίμοβιτς, με τον Σέρβο διεθνή να ανακοινώνεται από το “τριφύλλι” έως το 2027.

Στις πρώτες του δηλώσεις στο “PAO TV”, ο Μαξίμοβιτς μίλησε για τις σκέψεις που τον οδήγησαν να επιλέξει τους “πράσινους”, υπογράφοντας συμβόλαιο τριετούς διάρκειας.

Τη χειμερινή μεταγραφική περίοδο, έχοντας αποφασίσει ότι θα φύγεις από τη Χετάφε, είχε άλλες προτάσεις, πέραν αυτής του Παναθηναϊκού;

«Ναι, είχα άλλες επιλογές. Όμως, θεώρησα ότι το καλύτερο για μένα, για την οικογένειά μου, για τη δεδομένη στιγμή της καριέρας μου και για τη ζωή μου, ο Παναθηναϊκός είναι η καλύτερη επιλογή συλλόγου, είναι η καλύτερη πόλη και η καλύτερη χώρα για να ζεις. Τώρα είναι η στιγμή που θέλω να κερδίσω τίτλους, να αγωνιστώ σε ευρωπαϊκά Κύπελλα, και πιστεύω ότι ο συγκεκριμένος σύλλογος είναι ο κατάλληλος για μένα».

Μίλησες με κάποιους ποδοσφαιριστές που γνωρίζεις για να συλλέξεις πληροφορίες για τον Παναθηναϊκό;

«Ναι, φυσικά, μίλησα με αρκετούς που αγωνίζονται ή αγωνίστηκαν στον σύλλογο και μου είπαν τα καλύτερα. Μίλησα με τον Φίλιπ Τζούριτσιτς, τον Φίλιπ Μλαντένοβιτς και μετά από αυτή τη συζήτηση, ήταν ξεκάθαρο στο μυαλό μου ότι θέλω να αγωνιστώ εδώ και να βοηθήσω την ομάδα να κερδίσει τίτλους και να παίξει στην Ευρώπη».

Τι γνωρίζεις για τον Παναθηναϊκό;

«Ξέρω αρκετά, γιατί οι Σέρβοι είναι σαν αδερφός λαός με τους Έλληνες. Έχω παρακολουθήσει αρκετά παιχνίδια. Ξέρω ότι η ομάδα έχει χρόνια χωρίς να έχει κερδίσει το πρωτάθλημα. Είναι σημαντικό για όλες τις ομάδες κι ασφαλώς τις κορυφαίες της Ευρώπης, όπως ο Παναθηναϊκός, να κερδίζουν τίτλους. Ελπίζω να το καταφέρουμε και βέβαια πιστεύω ότι ο Παναθηναϊκός μπορεί να κερδίσει και στην τρέχουσα σεζόν το πρωτάθλημα. Για μένα το πιο σημαντικό σε αυτή την τριετία που θα βρίσκομαι εδώ είναι η κατάκτηση του πρωταθλήματος κι η συμμετοχή στο Champions League με αυτόν τον φανταστικό σύλλογο κι αυτόν τον φανταστικό κόσμο».

Πώς θα περιέγραφες τον εαυτό σου αγωνιστικά;

«Το πιο σημαντικό στοιχείο για μένα είναι ότι πάντα προσπαθώ να δίνω τον καλύτερο εαυτό μου, να δίνω το 200% σε κάθε παιχνίδι. Κάποιες φορές παίζω καλά, κάποιες άσχημα, άλλα πάντα δίνω το μέγιστο. Προσπαθώ να βοηθώ τους συμπαίκτες μου να γίνονται καλύτεροι».

Ποιο ήταν το σημείο κλειδί στις συζητήσεις σου με τους ανθρώπους του Παναθηναϊκού;

«Όπως είπα και πριν, το σημαντικό είναι ότι πρόκειται για μία μεγάλη ομάδα, που έχει χρόνια να κατακτήσει το πρωτάθλημα και υπάρχει ένα καλό πλάνο. Ο αθλητικός διευθυντής και γενικά ο σύλλογος κάνουν τα πάντα και προετοιμάζουν τα πάντα για να κατακτηθούν οι τίτλοι. Για μένα, είναι πολύ σημαντικό ότι μου παρουσίασαν όχι μόνο το πλάνο της επόμενης σεζόν, αλλά το σχέδιο των επόμενων τριών ετών, κάτι εξαιρετικά σπουδαίο για κάθε ποδοσφαιριστή».

Θα ήθελες να στείλεις ένα μήνυμα στον κόσμο του Παναθηναϊκού;

«Θα δίνω καθημερινά σε κάθε προπόνηση τον καλύτερο μου εαυτό κι ελπίζω να κατακτήσουμε τίτλους, να παίξουμε στην Ευρώπη και να περάσουμε τρία φανταστικά χρόνια».