ΚΚΕ: Ντροπή η απόφαση για το σύμφωνο της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Το ΚΚΕ με ανακοίνωσή του τοποθετήθηκε για το σύμφωνο της ΕΕ για το μεταναστευτικό, καθώς το θεωρεί ντροπή και απάνθρωπο.

ΚΚΕ: Ντροπή η απόφαση για το σύμφωνο της ΕΕ για το μεταναστευτικό

Παρέμβαση στην κοινή συζήτηση για το νέο αντιδραστικό «Σύμφωνο για την μετανάστευση και το άσυλο» στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου στις Βρυξέλλες πραγματοποίησε η Ευρωκοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. Στην ομιλία του ο ευρωβουλευτής του Κόμματος, Κώστας Παπαδάκης, τόνισε τα εξής:

«Καταδικάζουμε το απάνθρωπο σύμφωνο-έκτρωμα. Ονομάζετε “αντιμετώπιση κρίσεων” τις προληπτικές φυλακίσεις, το φακέλωμα, τη λήψη βιομετρικών κι από 6χρονα παιδιά, με νέους φράχτες, επαναπροωθήσεις, στρατόπεδα συγκέντρωσης, Frontex και την κοροϊδία των “εθελοντικών μετεγκαταστάσεων”.

Έτσι θρέφετε κυκλώματα και νέα τραγικά ναυάγια όπως αυτό σήμερα στη Χίο με τρία νεκρά κοριτσάκια. Κάνετε διαλογή βγάζοντας “τρομοκράτες” όσους δεν προορίζετε για κατά παραγγελία φτηνό ευέλικτο εργατικό δυναμικό στους ομίλους.

Ενταφιάζετε τη συνθήκη της Γενεύης καταργώντας την ατομική εξέταση ασύλου. Στέλνετε τους ξεριζωμένους πίσω στην κόλαση των ιμπεριαλιστικών πολέμων, ή προς τρίτες χώρες-“αποθήκες ψυχών” της ΕΕ. Βαφτίζετε “εναλλακτική λύση εσωτερικής προστασίας” πχ για τους Παλαιστίνιους πρόσφυγες-θύματα της γενοκτονίας του σύμμαχού σας Ισραήλ, να μετακινούνται από τη Γάζα… στη Δυτική Όχθη.

Όλες οι κυβερνήσεις και της ΝΔ στην Ελλάδα, αγκαλιά με Όρμπαν και Μελόνι, τσακίζουν τα δικαιώματα προσφύγων-μεταναστών και τελειώνουν κι επίσημα το παραμύθι της “ΕΕ του κράτους δικαίου”, που αναμασούν όλα τα αστικά κόμματα. Ο λαός να τιμωρήσει τα κόμματα που ωραιοποιούν τη βαρβαρότητα της ΕΕ του κεφαλαίου με ένα πιο δυνατό ΚΚΕ στις ευρωεκλογές».