Κίνηση ματ από τον Σκλαβενίτη – Ποιο το σπουδαίο deal που έκλεισε

Τρομερή συμφωνία για τη γνωστή αλυσίδα του Σκλαβενίτη που θα σημάνει την επέκτασή της στην Ελληνική αγορά και την συνέχεια της επιτυχίας της.

Κίνηση ματ από τον Σκλαβενίτη - Ποιο το σπουδαίο deal που έκλεισε

Ο “Ταχυδρόμος” έγραψε πως ο Σκλαβενίτης ήρθε σε γραπτή συμφωνία με την διοίκηση των σούπερ μάρκετ «Φλεβάρης» ώστε να υπάρξει μεταβίβαση των καταστημάτων του στην Ρόδο.

Πρόθεση της αλυσίδας Φλεβάρης, είναι οι υφιστάμενοι υπάλληλοι να παραμείνουν στην θέση τους και αυτή η συμφωνία να μην αλλάξει κάτι στον εργασιακό τους βίο.

Πάντως Πρόκειται για δυο καταστήματα μεσαίου μεγέθους που όμως βρίσκονται σε καίρια σημεία του νησιού σε , όπου ειδικά το καλοκαίρι συγκεντρώνουν αρκετό πλήθος, κυρίως από τουρίστες.

Κίνηση ματ από τον Σκλαβενίτη – Ποιο το σπουδαίο deal που έκλεισε

 

Η ΑΒ Βασιλόπουλος έσπασε το άβατο του Σκλαβενίτη στη μάχη του quick commerce

Η «Φλεβάρης» φέρεται να αντιμετώπιζε το τελευταίο διάστημα οικονομικές δυσκολίες και για αυτό αναγκάστηκε να κλείσει κατάστημα που λειτουργούσε στην περιοχή του Αφάντου.

Η «είδηση» για την συμφωνία με την Σκλαβενίτης συζητείται ήδη έντονα στην τοπική κοινωνία, η οποία βλέπει τον κορυφαίο Έλληνα retailer να επεκτείνεται με σταθερούς ρυθμούς στο νησί των Ιπποτών. Η εταιρεία διαθέτει ήδη τέσσερα μεγάλα καταστήματα στην Ρόδο, τα οποία συγκεντρώνουν την προτίμηση μεγάλης μερίδας των ντόπιων καταναλωτών.

Να σημειωθεί πως παρουσία στο σμαραγδένιο νησί έχουν σχεδόν όλα τα μεγάλα super market της χώρας, όπως η ΑΒ Βασιλόπουλος, τα MyMarket, η Lidl και η «Κρητικός». Μασούτης και Γαλαξίας δεν έχουν κάνει ακόμη την κίνησή τους.

Στο μεταξύ, σε προχωρημένο στάδιο βρίσκονται οι διαπραγματεύσεις για την εξαγορά του κυπριακού ομίλου Παπαντωνίου από την Σκλαβενίτης. Καλά πληροφορημένες πηγές αναφέρουν πως είναι θέμα χρόνου να κλείσει το deal, αφού το κλίμα είναι θετικό.

Το σενάριο εξαγοράς των υπεραγορών του ομίλου Παπαντωνίου από τον όμιλο Σκλαβενίτης άρχισε να ακούγεται έντονα τον Σεπτέμβριο του 2023. Η φημολογία αφορούσε την πρόθεση του Σκλαβενίτη να ενισχύσει τη δυναμική του στην κυπριακή αγορά μέσω εξαγοράς ή συνεργασίας με την υπεραγορά Παπαντωνίου.

Αυτή τη στιγμή, η Σκλαβενίτης διατηρεί 18 σημεία στην Κύπρο (κληρονομιά από την εξαγορά του Μαρινόπουλου) και αυτήν τη στιγμή αποτελεί τον τρίτο παίκτη στην εν λόγω αγορά πίσω από την κυπριακή Άλφα Μέγα και τη Lidl. Τα καταστήματα που έχει στο δίκτυό του o Σκλαβενίτης βρίσκονται σε Λευκωσία (8), Λεμεσό (5), Πάφο (2), Λάρνακα (2) και Παραλίμνι (1). Συνολικά απασχολεί 1.570 άτομα προσωπικό, ενώ υπολογίζεται ότι στα καταστήματα της αλυσίδας μπαίνουν καθημερινά περίπου 20.000 άτομα.

Στον αντίποδα, η Υπεραγορά Παπαντωνίου αριθμεί 9 καταστήματα ενώ από το 2018 λειτουργεί υπερσύγχρονο κέντρο διανομής για καλύτερο χειρισμό των αποκλειστικών εισαγωγών και της ιδιωτικής ετικέτας Παπαντωνίου. Παράλληλα, έχει επενδύσει στη δημιουργία σύγχρονης μονάδας μεταποίησης και συσκευασίας φρέσκων κρεάτων, φρούτων και λαχανικών

Το νέο σχήμα, εφόσον τελεσφορήσουν θετικά οι διαπραγματεύσεις θα ηγηθεί της τοπικής αγοράς, με τζίρο που αθροιστικά θα υπερβαίνει τα 320 εκατ. ευρώ.

Την ίδια στιγμή, οι διοικούντες την Σκλαβενίτη διερευνούν το ενδεχόμενο εισόδου στην αγορά της Πολωνίας, έχοντας αρχίσει να κάνουν ήδη κάποιες διερευνητικές επαφές. Η όλη προσπάθεια ωστόσο βρίσκεται σε πολύ αρχικό στάδιο, και όπως λένε αρμόδιες πηγές «υπάρχει ακόμη πολύς δρόμος έως ότου γίνει κάτι συγκεκριμένο».

Αυτή τη στιγμή, ο όμιλος Σκλαβενίτης διαθέτει συνολικά 525 καταστήματα, απασχολεί 36.950 εργαζομένους και εξυπηρετεί κατά μέσο όρο 663.000 πελάτες την ημέρα και συνεργάζεται με περισσότερους από 3.000 προμηθευτές από την Ελλάδα και την Κύπρο. Το 2022, ο κύκλος εργασιών του Ομίλου ανήλθε στα 4,47 δισ. ευρώ.