Κίεβο: Ενισχύει την ασφάλειά του λόγω των επιθέσεων

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με το Κίεβο να ενισχύει την ασφάλειά του λόγω των επιθέσεων από το στρατό της Ρωσίας. Τα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο θα ενισχυθούν ύστερα από σειρά ρωσικών επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους και απειλές για κλιμάκωση, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας. Η Ρωσία εξαπέλυσε συντονισμένες αεροπορικές επιδρομές στο ενεργειακό […]

Κίεβο: Ενισχύει την ασφάλειά του λόγω των επιθέσεων

Ο πόλεμος στην Ουκρανία συνεχίζεται με το Κίεβο να ενισχύει την ασφάλειά του λόγω των επιθέσεων από το στρατό της Ρωσίας.

Τα μέτρα ασφαλείας στο Κίεβο θα ενισχυθούν ύστερα από σειρά ρωσικών επιθέσεων με βαλλιστικούς πυραύλους και απειλές για κλιμάκωση, δήλωσε σήμερα αξιωματούχος της πρωτεύουσας της Ουκρανίας.

Η Ρωσία εξαπέλυσε συντονισμένες αεροπορικές επιδρομές στο ενεργειακό σύστημα της Ουκρανίας την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο, σύμφωνα με τη Μόσχα, μιας σειράς πληγμάτων «εκδίκησης» σε απάντηση στον βομβαρδισμό από το Κίεβο ρωσικών περιφερειών.

Η Μόσχα έχει έκτοτε αυξήσει τη χρήση βαλλιστικών πυραύλων, οι οποίοι είναι ταχύτεροι από τους πυραύλους κρουζ και η κατάρριψή τους είναι πιο δύσκολη, για τις επιθέσεις της σε ουκρανικές πόλεις.

Ο Σέρχιι Πόπκο, επικεφαλής της στρατιωτικής διοίκησης της ουκρανικής πρωτεύουσας, δήλωσε ότι δημοτικό αμυντικό συμβούλιο θα επανεξετάσει τη διεξαγωγή δημόσιων εκδηλώσεων και θα ενισχύσει την ασφάλεια γύρω από μεγάλες συναθροίσεις.

Η απόφαση αυτή ελήφθη λόγω ρωσικών δηλώσεων και της χρήσης από τις ρωσικές δυνάμεις πυραύλων που φτάνουν στον στόχο τους εντός λίγων λεπτών από την εκτόξευσή τους.

Ο Πόπκο πρόσθεσε ότι πράκτορες της Ρωσίας «και άλλα εχθρικά στοιχεία» μπορεί να αποπειραθούν να διεισδύσουν στην πόλη.

«Ζητώ από όλους τους κατοίκους του Κιέβου να παραμείνουν ψύχραιμοι. Μην πανικοβάλλεστε. Χρησιμοποιούμε προληπτικά μέτρα ώστε το Κίεβο και οι κάτοικοί του να έχουν αξιόπιστη άμυνα», σημείωσε σε ανάρτησή του στο Telegram.

Ουκρανοί αξιωματούχοι ζητούν συχνά από τους δυτικούς συμμάχους τους περισσότερα συστήματα αντιαεροπορικής άμυνας και πυρομαχικά για να αποτρέψουν τις αυξανόμενες ρωσικές επιθέσεις με πυραύλους και μη επανδρωμένα αεροσκάφη (drones).