Καθαρά Δευτέρα: Ταλαιπωρία η επιστροφή

Αρκετός κόσμος επέστρεψε στη βάση του την Καθαρά Δευτέρα και μετά την τήρηση των εθίμων, ωστόσο μέχρι να φτάσει στον προορισμό του ταλαιπωρήθηκε αρκετά. Ξεκίνησε από το πρωί η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας στην Αττική, με την κίνηση να αυξάνεται όσο περνάει η ώρα τόσο στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και […]

Καθαρά Δευτέρα: Ταλαιπωρία η επιστροφή

Αρκετός κόσμος επέστρεψε στη βάση του την Καθαρά Δευτέρα και μετά την τήρηση των εθίμων, ωστόσο μέχρι να φτάσει στον προορισμό του ταλαιπωρήθηκε αρκετά.

Ξεκίνησε από το πρωί η επιστροφή των εκδρομέων του τριημέρου της Καθαράς Δευτέρας στην Αττική, με την κίνηση να αυξάνεται όσο περνάει η ώρα τόσο στην εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου όσο και στην Αθηνών -Λαμίας.

Ειδικότερα στην Αθηνών-Κορίνθου η κίνηση είναι ιδιαίτερα αυξημένη από τον Ισθμό μέχρι και τα διόδια Ελευσίνας, με τα μεγαλύτερα προβλήματα να εντοπίζονται στο κομμάτι από την Κινέττα μέχρι τα Μέγαρα.

Ανάλογη εικόνα παρατηρείται και στην Αθηνών-Λαμίας με τα αυτοκίνητα κινούνται με χαμηλές ταχύτητες από το ύψος του Αυλώνα μέχρι τα διόδια Αφιδνών, ενώ αρκετές καθυστερήσεις παρατηρούνται και στο οδικό τμήμα από Αφίδνες μέχρι τη γέφυρα Καλυφτάκη.

Σύμφωνα με τα νεότερα στοιχεία της ΕΛΑΣ, από τις 6 το πρωί σήμερα μέχρι τις 6 το απόγευμα συνολικά 51.495 οχήματα έχουν επιστρέψει στην Αττική. Συγκεκριμένα, 22.965 αυτοκίνητα μέσω της Αθηνών-Λαμίας και 28.530 μέσω της Αθηνών-Κορίνθου.

Αξίζει να σημειωθεί ότι κατά το ίδιο χρονικό διάστημα πέρσι είχαν επιστρέψει στην Αττική σχεδόν 20 χιλιάδες οχήματα παραπάνω. Ειδικότερα είχαν επιστρέψει 71.140 οχήματα (29.800 από Αθηνών-Λαμίας και 41.340 μέσω της Αθηνών-Κορίνθου).

Στη Θεσσαλονίκη σημειώνονται μεγάλες ουρές στα διόδια των Μαλγάρων μέχρι και το Κλειδί Ημαθίας, εκεί όπου υπάρχει μία πρόσβαση τόσο από τη Βέροια όσο και από την Εθνική οδό από την Κατερίνη. Στο σημείο αυτό, όσοι θέλουν να εισέλθουν έχουν μόνο μία λωρίδα εισόδου, να χρησιμοποιήσουν για μήκος 2,5 περίπου χιλιομέτρων, όπου εκτελούνται έργα.

Από το σημείο αυτό και μετά η κυκλοφορία αποκτά κάποιον ρυθμό γύρω στα 30 με 40 χιλιόμετρα και όσο προχωράει από εκεί και κάτω προς τη Θεσσαλονίκη, το πρόβλημα αραιώνει.

Υπενθυμίζεται ότι λόγω της αυξημένης κίνησης των εκδρομέων, βρίσκονται σε αυξημένη επιχειρησιακή ετοιμότητα τόσο το προσωπικό όσο και τα μέσα της Ελληνικής Αστυνομίας, κυρίως των Υπηρεσιών Τροχαίας Αστυνόμευσης, ενώ έχουν ληφθεί αυξημένα μέτρα σε όλο το οδικό δίκτυο της Χώρας, με σκοπό την ασφαλή μετακίνηση των πολιτών και την πρόληψη των τροχαίων ατυχημάτων.

Τέλος, σημειώνεται ότι για το ρεύμα εισόδου ισχύει έως τις 21:00 απαγόρευση κυκλοφορίας όλων των φορτηγών αυτοκινήτων μέγιστου επιτρεπόμενου βάρους άνω των 3,5 τόνων.