Κασσελάκης: Θέλουμε το κόμμα μας ν’ αλλάξει αυτό τον τόπο προς την πρόοδο

Σφοδρή επίθεση στον Kυριάκο Mητσοτάκη για «σωρό ψεμμάτων προς τους πολίτες», εξαπέλυσε ο Στέφανος Κασσελάκης στη συνέντευξη του στο Σκάϊ. «Ο πρωθυπουργός είπε ψέμματα προς τον ελληνικό λαό, από τις μειώσεις φόρων για τις οποίες μιλούσε προεκλογικά έως και ψέμματα για τα Τέμπη, το φορτίο της εμπορικής αμαξοστοιχίας, το μπάζωμα και τη μονταζιέρα», είπε ο κ. Κασσελάκης κι επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταθέσει αίτημα για προανακριτική.

Κασσελάκης: Θέλουμε το κόμμα μας ν’ αλλάξει αυτό τον τόπο προς την πρόοδο

Είναι δυνατόν ο πρωθυπουργός της χώρας, μετά από ένα τέτοιο έγκλημα που έχουμε παρουσιάσει τέτοια κακουργήματα σχετικά με τον υπουργό του τον αρμόδιο, να λέει ότι το μόνο πράγμα για το οποίο μετανιώνει είναι η επικοινωνία; Δηλαδή πόση αλαζονεία μπορεί να έχει αυτός ο άνθρωπος; Πόση έλλειψη ενσυναίσθησης, όταν είναι αφιλτράριστος από τον κ. Γκρίνμπεργκ; ,τόνισε ο κ. Κασσελάκης και πρόσθεσε:
Πρέπει να ζητήσει συγγνώμη γι` αυτή τη δήλωση από τις οικογένειες των θυμάτων. Και πρέπει να προβεί στην αποπομπή της υποψηφίας ευρωβουλεύτριας που έχει στο ψηφοδέλτιό του, η οποία λέει “τα σκοτώσαμε όλοι τα παιδιά αυτά”.

Επανέλαβε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν επιθυμεί ψήφους από τους Σπαρτιάτες, στρέφοντας τα βέλη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη και καταλογίζοντάς του ότι εκείνος έχει υμνήτρια του Κασιδιάρη στο ευρωψηφοδέλτιο με χουντικά συνθήματα. Ο κ. Κασσελάκης αναφέρθηκε και στον στόχο του για τον ΣΥΡΙΖΑ: Την ανατροπή δεν τη διεκδικώ ως τιμωρία για τη Νέα Δημοκρατία. Τη ζητώ ως επιβράβευση της προσπάθειας που έχουμε κάνει. Δεν υπάρχει άλλο κόμμα το οποίο εμπιστεύθηκε την κοινωνία για να καθορίσει το ψηφοδέλτιό της, τα μέλη και τους φίλους της. Θέλουμε το κόμμα μας ν’ αλλάξει αυτό τον τόπο προς την πρόοδο, προς την αξιοπρέπεια, προς την αξιοκρατία, προς τις αξίες της αλληλεγγύης. Βλέπω έξω μια κοινωνία η οποία έχει πάθει ένα μούδιασμα, δηλαδή είναι μια κοινωνία σε παραίτηση, ανέφερε.

Συνεχίζοντας την ναυτική περιοδεία στο Αιγαίο, ο Στέφανος Κασσελάκης, στη Χίο, συνομίλησε με δεκάδες πολίτες, για τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν καθημερινά.
Η όγδοη ημέρα της ναυτικής περιοδείας του κ Κασσελάκης στο Αιγαίο, συνεχίστηκε με επίσκεψη στα Ψαρρά.

Σύμφωνα με το δελτίο Τύπου της Κουμουνδούρου «συνομίλησε με 68χρονο κάτοικο του νησιού, που δεν έφυγε από τον τόπο του και οποίος του είπε: “Φεύγουν τα παιδιά, δεν γυρίζουν πίσω, κι όσο περνάνε τα χρόνια αυτό δεν αναπληρώνεται, μαραζώνει ο τόπος”»

Σύμφωνα πάντα με την ίδια ενημέρωση «ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ μίλησε και με τον γιατρό των Ψαρών για τις δυσκολίες που αντιμετωπίζει κατά την άσκηση των καθηκόντων του στο μικρό νησί του βορειοανατολικού Αιγαίου. “Στην αρχή όλα είναι δύσκολα”, είπε χαρακτηριστικά ο νεαρός γιατρός, “πρέπει να συνεννοηθείς με το ΕΚΑΒ, με τη Χίο, να οργανώσεις τις διακομιδές. Χαρακτηριστική ήταν η περίπτωση 47χρονου με αιμορραγία τον περασμένο μήνα, όπου έπρεπε λόγω καιρού να μείνω 12 ώρες δίπλα στον ασθενή μέχρι να μεταφερθεί απέναντι, στη Χίο”».