Καραλής: «Μόνο η μητέρα μου με πίστευε – Της το αφιερώνω»

Ο Εμμανουήλ Καράλης μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη έκανε ειδική αναφορά στη μητέρα του. Απολαυστικός στις δηλώσεις του ο Έλληνας επικοντιστής, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης, κάνοντας ειδική αναφορά στη δύναμη που του δίνει η φανέλα της Εθνικής. Αναλυτικά […]

Καραλής: «Μόνο η μητέρα μου με πίστευε - Της το αφιερώνω»

Ο Εμμανουήλ Καράλης μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα κλειστού στίβου στη Γλασκώβη έκανε ειδική αναφορά στη μητέρα του.

Απολαυστικός στις δηλώσεις του ο Έλληνας επικοντιστής, μετά την κατάκτηση του χάλκινου μεταλλίου στο Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Κλειστού Στίβου της Γλασκώβης, κάνοντας ειδική αναφορά στη δύναμη που του δίνει η φανέλα της Εθνικής.

Αναλυτικά όσα είπε στην κάμερα της ΕΡΤ ο Εμμανουήλ Καραλής:

«Δεν ξέρω, δεν το έχω συνειδητοποιήσει ακόμα, ήρθα ως επιλαχών, δεν είχα βλέψεις, ήθελα μια προσωπική επίδοση αλλά όποτε φοράω τη φανέλα της εθνικής πάω καλά. Όλα πάνε καλά.

Συγχαρητήρια σε όλη την αποστολή και τον προπονητή μας που έχει καταφέρει αυτή την ομάδα να την κάνει μια οικογένεια. Όλοι έχουν δώσει τον καλύτερο εαυτό τους ενόψει του ανοικτού.

Δεν έχω λόγια. Δεν πίστευα και εγώ στον εαυτό μου ερχόμενος εδώ. Μόνο η μητέρα μου πίστευε, οπότε της αφιερώνω το μετάλλιο. Οπότε όταν μια μητέρα πιστεύει στο γιο της είναι μεγάλη υπόθεση».

-Τι δική της φωνή ακούσαμε σε κάποια στιγμή;

«Ναι, το πρώτο μετάλλιο σε Παγκόσμια διοργάνωση είναι πολύ σημαντικό. Οπότε με στήριζε με κάθε τι».

-Τι συνέβη σήμερα;

«Σήμερα είχα δυσκολίες τεχνικές με τους αγώνες και τη συνέπεια που έχω, μπορέσαμε να καταφέρουμε να ανεβούμε ψυχολογικά. Όταν είμαι χαρούμενος και χαίρομαι το αγώνισμα μπορούμε να κάνουμε πολλά πράγματα.

Το επι κοντώ είναι τεχνικό αγώνισμα, έχω γίνει πιο γρήγορος οπότε αλλάζουν τα πράγματα. Αυτά τα δύο χρόνια που συνεργάζομαι με τον Χάρη Καραλή, τον προπονητή, μου έχουμε κάνει πολλές αλλαγές και ελπίζω να συνεχίσουμε ήρεμα».

-Τι έγινε όταν είχες τις δύο άκυρες στην αρχή του αγώνα;

«Χέσ@@κα πάνω μου η αλήθεια είναι. Πρέπει να πάρεις πιο σκληρά κοντάρια και κατάφερα να πηδήξω με την τρίτη το άλμα».

-Και τώρα από εδώ και πέρα;

«Να κάτσω να ηρεμήσω με την οικογένεια μου, να κάτσω να ξεκουραστώ γιατί έχω πολλούς αγώνες στον ανοικτό μέχρι το Ευρωπαϊκό και τους Ολυμπιακούς Αγώνες».