Κ. Αντετοκούνμπο: «Όλα ξεκινουν από την καλή άμυνα»

Ο σέντερ της εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντετοκούνμπο ανάφερε πως η άμυνα έδωσε τη νίκη κόντρα στην Τσεχία και πως όλα ξεκινούν και τελειώνουν απ’ αυτήν. Η Εθνική Ελλάδας έκανε μια ιδανική αρχή για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025. Νίκησε 72-64 την Τσεχία και ο διεθνής Έλληνας σέντερ έκανε έναν απολογισμό της πρώτης […]

Κ. Αντετοκούνμπο: «Όλα ξεκινουν από την καλή άμυνα»

Ο σέντερ της εθνικής Ελλάδας και του Παναθηναϊκού, Κώστας Αντετοκούνμπο ανάφερε πως η άμυνα έδωσε τη νίκη κόντρα στην Τσεχία και πως όλα ξεκινούν και τελειώνουν απ’ αυτήν.

Η Εθνική Ελλάδας έκανε μια ιδανική αρχή για τα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025. Νίκησε 72-64 την Τσεχία και ο διεθνής Έλληνας σέντερ έκανε έναν απολογισμό της πρώτης επιτυχίας.

Ο Κώστας Αντετοκούνμπο αναφέρθηκε στην παρουσία του κόσμου και έδωσε το δικό του σύνθημα για το δεύτερο παιχνίδι κόντρα στην Ολλανδία στην Χάγη (26/2).

Αναλυτικά η συνέντευξη που παραχώρησε στην ιστοσελίδα της ΕΟΚ:

-Κώστα, πώς είδες την ατμόσφαιρα που δημιούργησε ο κόσμος για εσάς στο ΣΕΦ;

«Πολύ καλή ατμόσφαιρα, είμαι πολύ χαρούμενος που ήρθε ο κόσμος και γέμισε το γήπεδο. Έκανε ένα δυναμικό sold out. Μας βοήθησε πάρα πολύ με την στήριξή του. Με την φωνή του και μας έδωσε τη δύναμη, εδώ στην έδρα μας και πραγματικά είμαι πολύ χαρούμενος με αυτές τις υπέροχες εικόνες».

–Κόντρα στην Τσεχία, η Εθνική Ελλάδας έκανε ένα ιδανικό ξεκίνημα στα προκριματικά του Ευρωμπάσκετ 2025. Τι ήταν αυτό που σας οδήγησε σε αυτή τη σημαντική νίκη;

«Αυτό που μας έδωσε τη νίκη ήταν η άμυνα που παίξαμε στο τέλος. Η Τσεχία είναι μια καλή ομάδα που έχει σουτέρ και εμείς στο τέλος κάναμε κάποια σημαντικά «στοπ», σημαντικά μπλοκ και μπορέσαμε να βγούμε μπροστά».

–Κόντρα στην Τσεχία, είχες σημαντικό ρόλο, έβγαλες το γνωστό σου πάθος, την απαραίτητη ενέργεια. Πώς το μεταφράζεις στο μυαλό σου;

«Είμαι πραγματικά πολύ χαρούμενος που μπορώ να βοηθήσω την Εθνική. Είναι φυσικά τιμή. Θα προσπαθήσω να την βοηθάω περισσότερο και να γίνω καλύτερος».

–Τι σας είπε ο κόουτς Βασίλης Σπανούλης μετά το νικηφόρο παιχνίδι με την Τσεχία;

«Μας είπε ότι είναι πολύ υπερήφανος για εμάς. Ήταν σημαντική η πρώτη νίκη για την Εθνική Ομάδα. Πρέπει να συνεχίσουμε όπως παίξαμε στην άμυνα. Να είμαστε δυναμικοί και να συνεχίσουμε με τον ίδιο ρυθμό».

–Μπροστά ματς υπάρχει ο αγώνας με την Ολλανδία στην Χάγη (26/2). Τι πρέπει να προσέξετε ώστε η Εθνική για να κάνει το 2/2;

«Ακριβώς το ίδιο. Την ίδια συνταγή. Να παίξουμε καλά στην άμυνα, να “χτυπήσουμε” στο τρανζίσιον, να βγάλουμε εύκολα καλάθια και από εκεί και πέρα πιστεύω η άμυνα θα μας βοηθήσει ώστε να βρούμε ρυθμό στην επίθεση. Να παίξουμε δυνατή άμυνα, να είμαστε σκυλιά πίσω και να μας βγει μπροστά».