Ημερομηνίες – Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα, ευρωεκλογές και καλοκαίρι

Τα σχολεία κατά τη διάρκεια του Πάσχα, των ευρωεκλογών αλλά και του καλοκαιριού αναμένεται να παραμείνουν κλειστά. Δείτε ποιες ημερομηνίες θα είναι όλα αυτά τα γεγονότα. Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία για παραπάνω ξεκούραση φέτος, καθώς εκτός από το Πάσχα και το καλοκαίρι, τα σχολεία θα κλείσουν και για τις […]

Ημερομηνίες - Πότε κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα, ευρωεκλογές και καλοκαίρι

Τα σχολεία κατά τη διάρκεια του Πάσχα, των ευρωεκλογών αλλά και του καλοκαιριού αναμένεται να παραμείνουν κλειστά. Δείτε ποιες ημερομηνίες θα είναι όλα αυτά τα γεγονότα.

Οι μαθητές αλλά και οι εκπαιδευτικοί θα έχουν την ευκαιρία για παραπάνω ξεκούραση φέτος, καθώς εκτός από το Πάσχα και το καλοκαίρι, τα σχολεία θα κλείσουν και για τις ευρωεκλογές.

Πιο συγκεκριμένα τα Λύκεια αναμένεται να κλείσουν την Παρασκευή 17 Μαΐου, ενώ για τα Γυμνάσια τελειώνουν τα μαθήματά τους, την Τετάρτη 29 Μαΐου με τις μέρες που έχουν μείνει να είναι σχεδόν ένας μήνας.

Δείτε τις ημερομηνίες που κλείνουν τα σχολεία για Πάσχα, ευρωεκλογές και καλοκαίρι

Ξεκίνησε η αντίστροφη μέτρηση για την ανακοίνωση της σχετικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας, όσον αφορά την ολοκλήρωση των μαθημάτων στις σχολικές μονάδες πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης.

Ειδικότερα, για τα Λύκεια, τα μαθήματα ολοκληρώνονται την Παρασκευή 17 Μαΐου, ενώ για τα Γυμνάσια ολοκληρώνονται την Τετάρτη 29 Μαΐου. Έτσι λοιπόν έχουν μείνει 26 μέρες για τα λύκεια και 34 για τα γυμνάσια.

Οι ενδοσχολικές εξετάσεις για την πρώτη και τη δευτέρα λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 14 Ιουνίου, αφού 15 Ιουνίου συμπίπτει Σάββατο. Οι απολυτήριες εξετάσεις της τρίτης λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί μέχρι τις 30 Μαΐου.

Τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά σχολεία ολοκληρώνουν τα μαθήματά τους την Παρασκευή 14 Ιουνίου.

Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για το κλείσιμο των σχολικών μονάδων για το Πάσχα. Φέτος πέφτει Κυριακή 5 Μαΐου και η Μεγάλη Εβδομάδα ξεκινάει τη Δευτέρα 29 Απριλίου. Τα σχολεία λοιπόν θα είναι κλειστά από το Σάββατο 27 Απριλίου και μέχρι την Κυριακή 12 Μαΐου. Έτσι οι μαθητές θα επιστρέψουν στα σχολεία από τη Δευτέρα 13 Μαΐου.

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω των φετινών Ευρωεκλογών, οι οποίες θα λάβουν χώρα την Κυριακή 9 Ιουνίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από την Παρασκευή 7 έως και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.

Στις 17 Μαΐου λήγουν τα μαθήματα στα Λύκεια και στις 29 στα Γυμνάσια, στις 14 Ιουνίου κλείνουν Δημοτικά και Νηπιαγωγεία.

Αντίστροφα μετρά πλέον ο χρόνος μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους. Σύμφωνα με την ενημέρωση του υπουργείου Παιδείας, την Παρασκευή 17 Μαϊου, λήγουν τα μαθήματα στα Λύκεια και την Τετάρτη 29 Μαϊου στα Γυμνάσια. Αυτό σημαίνει πως οι εναπομείνασες ημέρες είναι για τα Λύκεια 26 ενώ για τα Γυμνάσια, 34.

Η έκδοση της σχετικής απόφασης του υπουργείου Παιδείας αναμένεται μέσα στις επόμενες ημέρες.

Σε ό,τι αφορά τις ενδοσχολικές εξετάσεις, για τη Α’ και Β΄Λυκείου θα πρέπει να έχουν ολοκληρωθεί έως τις 15 Ιουνίου, ενώ οι απολυτήριες για την Γ’ Λυκείου, στις 30 Μαϊου.

Όσο για τα Νηπιαγωγεία και τα Δημοτικά, το σχολικό έτος λήγει την Παρασκευή, 14 Ιουνίου.

Οι διακοπές του Πάσχα

Τα μαθήματα στα σχολεία όλων των βαθμίδων σταματούν την Παρασκευή 26 Απριλίου λόγω των διακοπών του Πάσχα ενώ ξεκινούν πάλι τη Δευτέρα 13 Μαϊου.

Οι ευρωεκλογές

Υπενθυμίζεται, ότι λόγω των φετινών Ευρωεκλογών, οι οποίες θα λάβουν χώρα την Κυριακή 9 Ιουνίου, τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά από την Παρασκευή 7 έως και την Δευτέρα 10 Ιουνίου.