Η Αν Ιντάλγκο πρόθυμη να κολυμπήσει στο Σηκουάνα

Η δήμαρχος του Παρισιού Αν Ινταλγκό είναι σίγουρη ότι κολυμπώντας στον ποταμό Σηκουάνα τον Ιούνιο θα πείσει τους Παριζιάνους ότι είναι ασφαλές να κάνουν μπάνιο στο ποτάμι.

Η Αν Ιντάλγκο πρόθυμη να κολυμπήσει στο Σηκουάνα

«Στους γκρινιάρηδες λέω: “Ναι, θα κολυμπήσουμε στον Σηκουάνα”. Θα το κάνουμε, φυσικά, ετοιμάζουμε τα πράγματα για τη μεγάλη κατάδυση, που θα συμβεί στο Bras Marie», είπε η Ινταλγκό σήμερα (30/4) στους δημοσιογράφους, καθώς εγκαινίαζε την πισίνα «Georges Vallerey».

Η πισίνα θα χρησιμοποιηθεί ως χώρος προπόνησης κολυμβητών στους Αγώνες και κολυμβητών και τριαθλητών στους Παραολυμπιακούς Αγώνες.

Η Ινταλγκό είπε τον Ιανουάριο ότι θα κολυμπούσε στον Σηκουάνα ενόψει των Ολυμπιακών Αγώνων. Τον περασμένο μήνα, είπε στο «Reuters» ότι στόχευε τις 23 Ιουνίου, όταν ολόκληρη η πόλη θα γιορτάσει τους επερχόμενους Ολυμπιακούς Αγώνες, ως πιθανή ημερομηνία.

Το Παρίσι εργάζεται για τον καθαρισμό του Σηκουάνα, ώστε οι άνθρωποι να μπορούν να κολυμπήσουν ξανά σε αυτόν, όπως συνέβη κατά τη διάρκεια των Ολυμπιακών Αγώνων του Παρισιού το 1900. Όμως, ένα πρόβλημα αποχέτευσης το περασμένο καλοκαίρι οδήγησε στην ακύρωση αγώνων κολύμβησης.

Την Πέμπτη (2/5), η πόλη θα αποκαλύψει επίσημα μια «αποθεκευτική λεκάνη» ικανή να χωρέσει 46.000 κυβικά μέτρα λυμάτων για να μειώσει σημαντικά τους κινδύνους ρύπανσης του Σηκουάνα. «Η μεγάλη κατάδυση θα είναι μια μεγάλη στιγμή», είπε η Ινταλγκό. «Μόλις γίνει, οι Παριζιάνοι θα πειστούν ότι ο Σηκουάνας είναι ένα ποτάμι που φροντίζουμε καλά».

Ο Πιερ Ραμπαντάν, ο αντιδήμαρχος για τον αθλητισμό, κολύμπησε ήδη στον Σηκουάνα το περασμένο καλοκαίρι. «Ο Πιερ κολύμβησε ήδη στον Σηκουάνα και είναι ακόμα ζωντανός», πρόσθεσε η Ινταλγκό. Στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Παρισιού στον Σηκουάνα θα διεξαχθούν αγώνες κολύμβησης ανοιχτής θάλασσας και τριάθλου.