Γυναικοκτονία: Προφυλακίστηκε ο δολοφόνος

Ο δολοφόνος που σκότωσε την πρώην σύντροφο του προφυλακίστηκε, ενώ είχε νοσηλευτεί άλλες επτά φορές σε ψυχιατρεία.

Γυναικοκτονία: Προφυλακίστηκε ο δολοφόνος

Σοκαριστικές είναι οι λεπτομέρειες που βλέπουν το φως της δημοσιότητας από τη γυναικοκτονία της 28χρονης στους Αγίους Αναργύρους. Όπως προκύπτει από τις καταθέσεις, οι αστυνομικοί δεν πήραν καν τα στοιχεία της, όταν πήγε στο τμήμα να ζητήσει βοήθεια.

Αναπάντητο παραμένει το ερώτημα σχετικά με το ποιος απομάκρυνε τελικά το μαχαίρι του φόνου, αφού οι καταθέσεις του σκοπού και της Αξιωματικού Υπηρεσίας δεν συμπίπτουν. Το κλίμα είναι πολύ βαρύ και ήδη έξι αστυνομικοί απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους. “Συγκλονισμένος” δήλωσε ο Μιχάλης Χρυσοχοΐδης, διαβεβαιώνοντας ότι θα απαντηθούν όλα τα ερωτήματα. «Είμαστε συγκλονισμένοι με την αναλγησία, τον κυνισμό και την αναποτελεσματικότητα» απαντάει ο ΣΥΡΙΖΑ και ζητά την παραίτηση του υπουργού Προστασίας του Πολίτη.

Προφυλακιστέος κρίθηκε ο 39χρονος δράστης της δολοφονίας της 28χρονης Κυριακής. Θα κρατηθεί προσωρινά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού. «Δε θυμάμαι τι έχει γίνει, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή», ήταν τα πρώτα και μόνα λόγια του 39χρονου φονιά των Αγίων Αναργύρων, στην ανακρίτρια. Επικαλέστηκε χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα και έδωσε απολογητικό υπόμνημα στην ανακρίτρια.

Επί της ουσίας ο 39χρονος δράστης της στυγερής δολοφονίας ψέλλισε μόλις πέντε κουβέντες στην ανακρίτρια, έμεινε πέντε λεπτά μέσα στο ανακριτικό γραφείο και άλλο ένα λεπτό μέσα στο γραφείο του εισαγγελέα γνωμοδότησης.

Επί της ουσίας δεν είπε τίποτα. Επικαλέστηκε ένα κενό μνήμης για το αδικοχαμένο κορίτσι, την πρώην σύντροφό του, που δολοφόνησε με τόσο στυγερό τρόπο.

Δεν είπε απολύτως τίποτε, ούτε προφορικά στην ανακρίτρια, ούτε μέσω του ολιγοσέλιδου απολογητικού του υπομνήματος.

Ουσιαστικά αυτό που ζήτησε είναι να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο της πράξης του, επικαλούμενος σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα που αντιμετωπίζει. Ζήτησε δηλαδή να μην κρατηθεί λόγω των ψυχιατρικών προβλημάτων ή διαφορετικά να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός και να κρατηθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπως και τελικώς αποφασίστηκε. Προφυλακίστηκε δηλαδή, ωστόσο θα κρατείται προσωρινά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σύμφωνα πληροφορίες μέσα στο υπόμνημα γίνεται επίκληση στοιχείων από τον ιατρικό φάκελο προς επίρρωση των ισχυρισμών του για τα σοβαρά ψυχιατρικά.

Όπως προκύπτει τα τελευταία χρόνια έχουν συνταγογραφηθεί στον 39χρονο 16 διαφορετικά φαρμακευτικά σκευάσματα που προορίζονται για ανθρώπους που αντιμετωπίζουν ψυχιατρικές παθήσεις, χωρίς βεβαίως είναι γνωστό εαν λάμβανε αυτή τη φαρμακευτική αγωγή ή εαν την λάμβανε κατά διαστήματα.

Μέσα στα τελευταία δέκα χρόνια, από το 2013 έως και το 2023, είχε νοσηλευτεί τουλάχιστον επτά φορές σε ψυχιατρεία της Αθήνας.

Μόλις τον προηγούμενο χρόνο, το 2023, μέσα σε πέντε μήνες, από τον Μάρτιο έως και τον Αύγουστο, είχε νοσηλευτεί τέσσερις φορές.

Σύμφωνα με πληροφορίες, επίσης, στο απολογητικό του υπόμνημα αναφέρεται ότι είχε κάνει δύο απόπειρες αυτοκτονίας, ενώ δήλωσε και τοξικοεξαρτημένος.

Το σοβαρό ερώτημα που προκύπτει, είναι αν αυτά τα στοιχεία είναι αληθή, τα οποία φαίνεται ότι δεν προέκυψαν εχθές, ούτεπροχθές, αλλά τουλάχιστον τα τελευταία δέκα χρόνια και εάν ο δράστης της γυναικοκτονίας έπαιρνε τα φάρμακά του και λάμβανε της απαραίτητης φροντίδας. ώστε να μην αποτελεί δημόσιο κίνδυνο όπως διαπιστώθηκε με τον πλέον τραγικό τρόπο.