Γάζα: Φτάνει πλοίο από την Κύπρο με 200 τόνους βοήθειας

Θέμα χρόνου είναι να φτάσει στη Γάζα ένα πλοίο από την Κύπρο, το οποίο κουβαλάει πάνω του 200 τόνους βοήθειας. Τις επόμενες ώρες φτάνει στη Γάζα από την Κύπρο το πλοίο με τους 200 τόνους βοήθειας, ενώ ετοιμάζεται και δεύτερο πλοίο με τρόφιμα και εφόδια. Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να πιέζουν το Ισραήλ να μην εισβάλλει […]

Γάζα: Φτάνει πλοίο από την Κύπρο με 200 τόνους βοήθειας

Θέμα χρόνου είναι να φτάσει στη Γάζα ένα πλοίο από την Κύπρο, το οποίο κουβαλάει πάνω του 200 τόνους βοήθειας.

Τις επόμενες ώρες φτάνει στη Γάζα από την Κύπρο το πλοίο με τους 200 τόνους βοήθειας, ενώ ετοιμάζεται και δεύτερο πλοίο με τρόφιμα και εφόδια. Οι Αμερικανοί εξακολουθούν να πιέζουν το Ισραήλ να μην εισβάλλει στη Ράφα. Ένας εργαζόμενος στον ΟΗΕ σκοτώθηκε από πυραυλική επίθεση και άλλοι έξι άμαχοι έχασαν τη ζωή τους από ισραηλινά πυρά στη Γάζα, ενώ περίμεναν την ανθρωπιστική βοήθεια.

Την ώρα που εντείνονται οι διεθνείς προσπάθειες για τη διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας, η Χαμάς ανακοίνωσε ότι έξι άνθρωποι σκοτώθηκαν από ισραηλινά πυρά ενώ περίμεναν να παραλάβουν τρόφιμα, στην πόλη της Γάζας. Ενας εργαζόμενος του ΟΗΕ είναι μεταξύ των θυμάτων που προκάλεσε ισραηλινό πλήγμα σε αποθήκη του Οργανισμού, στη Ράφα. Για χτύπημα ακριβείας που είχε στόχο την εξόντωση διοικητή της Χαμάς κάνει λόγο το Ισραήλ.