Ερντογάν: «Το 1974 θα μπορούσαμε να πάρουμε ολόκληρη την Κύπρο»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην Κύπρο και πως σήμερα με διαφορετική πολιτική θα μπορούσε να άνηκε ολόκληρη στην Τουρκία. Μιλώντας στο πλαίσιο γεύματος με αξιωματικούς της Διοίκησης της 4ης Στρατιάς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «αν είχαμε πιέσει λίγο περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει όλη την Κύπρο». «Πριν από μισό αιώνα, οι […]

Ερντογάν: «Το 1974 θα μπορούσαμε να πάρουμε ολόκληρη την Κύπρο»

Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφέρθηκε στην Κύπρο και πως σήμερα με διαφορετική πολιτική θα μπορούσε να άνηκε ολόκληρη στην Τουρκία.

Μιλώντας στο πλαίσιο γεύματος με αξιωματικούς της Διοίκησης της 4ης Στρατιάς, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε πως «αν είχαμε πιέσει λίγο περισσότερο το 1974 θα είχαμε πάρει όλη την Κύπρο».

«Πριν από μισό αιώνα, οι Τουρκοκύπριοι επέστρεψαν από το χείλος της γενοκτονίας. Στην “ειρηνευτική επιχείρηση” του 1974 μαρτύρησαν 498 στρατιώτες μας από όλες τις γωνιές της χώρας μας, αξιωματικοί, υπαξιωματικοί και ιδιώτες. Παρ’ όλες τις πιέσεις, αν δεν υπήρχε η επέμβαση της Τουρκίας, δεν θα υπήρχε σήμερα ούτε η ”Τουρκική Δημοκρατία της Βόρειας Κύπρου” ούτε οι Τουρκοκύπριοι. Στην πραγματικότητα, ίσως αν είχαμε πιέσει προς τα νότια, να μην υπήρχε πια νότος και βορράς και η Κύπρος να ήταν εντελώς δική μας», ανέφερε ο πρόεδρος της Τουρκίας.

«Η Τουρκία έχει πολλούς εχθρούς και πρέπει να είναι σε ετοιμότητα για παν ενδεχόμενο» υποστήριξε ακόμα ενώ υποσχέθηκε στους Τούρκους στρατιωτικούς δεύτερο αεροπλανοφόρο και μη επανδρωμένα υποβρύχια.