Ερντογάν: «Οι τελευταίες μου εκλογές»

Ο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε πως αυτές οι εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Τουρκία αναμένεται να είναι και οι τελευταίες του. Στις 31 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και όπως είπε Ταγίπ Ερντογάν σε νέους που πρόσκεινται στο κόμμα του θα είναι και οι τελευταίες του ως πρόεδρος. Ο Ερντογάν μιλώντας […]

Ερντογάν: «Οι τελευταίες μου εκλογές»

Ο Ρετζίπ Ταγίπ Ερντογάν αποκάλυψε πως αυτές οι εκλογές που αναμένεται να πραγματοποιηθούν στην Τουρκία αναμένεται να είναι και οι τελευταίες του.

Στις 31 Μαρτίου είναι προγραμματισμένες οι δημοτικές εκλογές στην Τουρκία και όπως είπε Ταγίπ Ερντογάν σε νέους που πρόσκεινται στο κόμμα του θα είναι και οι τελευταίες του ως πρόεδρος.

Ο Ερντογάν μιλώντας στους νεολαίους του Ιδρύματος Νέων Τουρκίας (TUGVA) που πρόσκειται στο κυνβερνών κόμμα:

«Αυτό για εμένα είναι ένα τέλος, αυτές οι εκλογές είναι οι τελευταίες μου εκλογές με την εξουσιοδότηση που δίνει ο νόμος. Το αποτέλεσμα θα είναι η μεταβίβαση ενός καταπιστεύματος για τους αδελφούς μου που θα έρθουν μετά από μένα».

Επομένως, μας κάνει να καταλάβουμε ότι διανύει την τελευταία πενταετή θητεία του, είπε χαρακτηριστικά.

Ο νόμος στον οποίο αναφέρεται ο Τούρκος Πρόεδρος είναι αυτός που λέει ότι δεν του επιτρέπει να κάνει και άλλη θητεία στο προεδρικό αξίωμα.

Οι επόμενες προεδρικές εκλογές στην Τουρκία είναι το 2028, ούτε ξέρουμε αν θα αλλάξει ο παρόν ο ισχύων νόμος μέχρι τότε, ούτε ξέρουμε ακόμη τι μπορεί να σχεδιάζει Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν για την επόμενη ημέρα.

Προς το παρόν, αυτό που κάνει σίγουρα είναι να ρίχνει όλες του τις δυνάμεις, έτσι ώστε το ΑΚΡ και να πάρει πίσω όλους τους μεγάλους δήμους, δηλαδή Κωνσταντινούπολη, Άγκυρα και Σμύρνη, από την αντιπολίτευση.

Ειρηνευτική σύνοδος
Στην Κωνσταντινούπολη, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν δήλωσε έτοιμος να διοργανώσει ειρηνευτική σύνοδο μεταξύ Ουκρανίας και Ρωσίας για να σταματήσει αυτός ο πόλεμος, γιατί όπως είπε, οι συνέπειές του είναι αρνητικές και όλο και πιο έντονες σε όλη την περιοχή.

Ο Ζελένσκι απάντησε ότι δεν θέλει τη Ρωσία στην πρώτη σύνοδο που σχεδιάζεται να γίνει αυτό το καλοκαίρι στην Ελβετία, αφησε όμως ανοιχτό το ενδεχόμενο να δεχτεί εκπρόσωπο της Ρωσίας σε κάποια συνάντηση αργότερα.