Έρχονται πληρωμές για χιλιάδες – Τι πληρώνεται μέσα στη βδομάδα

Έρχονται μέσα στο επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα αυτή την εβδομάδα πληρωμές σε χιλιάδες ανθρώπους που το δικαούνται.

Έρχονται πληρωμές για χιλιάδες - Τι πληρώνεται μέσα στη βδομάδα

Έρχονται μέσα στο επόμενο διάστημα και συγκεκριμένα αυτή την εβδομάδα πληρωμές σε χιλιάδες ανθρώπους που το δικαούνται. Δείτε αναλυτικά όλα όσα πρέπει να γνωρίζετε μέσα στο κείμενο.

Από εκεί και πέρα δείτε ποιες πληρωμές θα γίνουν μέσα στις επόμενες μέρες αλλά και ώρες. Συγκεκριμένα αφορούν αναδρομικά, συντάξεις, δώρο Πάσχα στη λίστα.

Τέλος, λήθος πληρωμών θα έχουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς θα καταβληθούν μεταξύ άλλων αναδρομικά σε 12.000 συνταξιούχους σε στις αυτοαπασχολούμενες μητέρες, το επίδομα γέννησης, το Δώρο Πάσχα και οι συντάξεις Μαΐου.

Έρχονται πληρωμές για χιλιάδες δικαιούχους – Δείτε όλες τις λεπτομέρειες

Ποιες πληρωμές θα γίνουν μέσα στις επόμενες ώρες. Αναδρομικά, συντάξεις, δώρο Πάσχα στη λίστα.
Πλήθος πληρωμών θα έχουμε την Μεγάλη Εβδομάδα, καθώς θα καταβληθούν μεταξύ άλλων αναδρομικά σε 12.000 συνταξιούχους σε στις αυτοαπασχολούμενες μητέρες, το επίδομα γέννησης, το Δώρο Πάσχα και οι συντάξεις Μαΐου.

Σήμερα είναι η τελευταία ημέρα που καταβάλλονται οι αυξήσεις και τα αναδρομικά από τον επανυπολογισμό συντάξεων σε περίπου 2.000 δικαιούχους από Νομικά Πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και με τις συντάξεις Μαΐου θα καταβληθούν αναδρομικά οι προσαυξήσεις σε περίπου 12.000 πρώην τραπεζοϋπάλληλους. Τα ποσά που καταβάλλονται φτάνουν τα 15.000 ευρώ και σε κάποιες περιπτώσεις φτάνουν και τα 50.000 ευρώ.

Σήμερα θα καταβληθούν οι συντάξεις των τέως ταμείων μισθωτών (ΙΚΑ-ΕΤΑΜ, τραπεζών, ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΤΣΕΑΠΓΣΟ, ΤΣΠ-ΗΣΑΠ, ΝΑΤ, ΕΤΑΤ, ΕΤΑΠ-ΜΜΕ, όπως και οι κύριες και επικουρικές συντάξεις του Δημοσίου. Ηδη έχουν οι καταβληθεί οι συντάξεων των μη μισθωτών (ΟΓΑ, ΟΑΕΕ, ΕΤΑΑ0), εκείνων που συνταξιοδοτήθηκαν μετά τις 11/1/2017 και όλες οι επικουρικές του ιδιωτικού.

Εντός της ημέρας θα καταβληθούν τα αναδρομικά ποσά έξι μηνών του επιδόματος για τις μητέρες αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες που έκαναν παιδί από τις 24 Σεπτεμβρίου 2023. Οι ασφαλισμένες θα λαμβάνουν για εννέα μήνες τον κατώτατο μισθό δηλαδή συνολικά 7.470 ευρώ. Οι αυτοαπασχολούμενες που δικαιούνται το επίδομα υπολογίζονται σε 6.000.

Τη Μεγάλη Τρίτη 30 Απριλίου θα καταβληθεί το ποσό των αναδρομικών από την αύξηση του επιδόματος γέννησης για όλα τα παιδιά που γεννήθηκαν από την 1η Ιανουαρίου του 2023. Το επίδομα πλέον έχει αυξηθεί σε 2.500 για το 1ο παιδί και φτάνει τα 3.500 ευρώ για τέταρτο ή περισσότερα παιδιά. Θα το λάβουν 58.912 γυναίκες, οι οποίες θα λάβουν αναδρομικά από την αύξηση του επιδόματος γέννησης κατά 700 έως 1.500 ευρώ ανάλογα με τον αριθμό των παιδιών.

Το Δώρο Πάσχα καταβάλλεται τη Μεγάλη Τετάρτη 1η Μαΐου. Οι εργοδότες μπορούν να το καταβάλλουν και νωρίτερα, αν το επιθυμούν. Λόγω της αύξησης του κατώτου μισθού, αυξάνεται κατά 6,4% το Δώρο Πάσχα, στα 431,20 ευρώ, για 560.000 εργαζομένους.