Έρχεται τετραήμερο με κλειστά σχολεία για τους μαθητές

Οι μαθητές των σχολείων επέστρεψαν ύστερα από τις διακοπές τους έχοντας ακόμη περίπου 1 μήνα έως ώτου έρθει το καλοκαίρι για να χαρούν πλήρως τις διακοπές τους.

Έρχεται τετραήμερο με κλειστά σχολεία για τους μαθητές

Οι μαθητές στα σχολεία γύρισαν από τις διακοπές τους και σύντομα θα απολαύσουν ακόμη ένα τετραήμερο διακοπών, ενώ μένει μόλις ένας μήνας περίπου για να ολοκληρωθεί η σεζόν.

Χάριν στις Ευρωεκλογές τα σχολεία θα παραμείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 αλλά και την Δευτέρα 10 Ιουνίου 2024, συνεπώς καθότι μεσολαβεί Σαββατοκύριακο, τούτο σημαίνει ένα τετραήμερο ανάπαυλας.

Βέβαια, οι μαθητές του Γυμνασίου και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου δεν θα καρπωθούν αυτό το τετραήμερο, αφού ήδη οι εξετάσεις τους θα έχουν τότε ολοκληρωθεί.

Λουκέτο στα σχολεία-Δείτε πότε θα παραμείνουν κλειστά

Το απρόσμενο τετραήμερο ανάπαυλας από τις σχολικές υποχρεώσεις για όλους τους μαθητές

Βέβαια, η διεξαγωγή των Ευρωεκλογών 2024 χαρίζει στους μαθητές ένα τετραήμερο αποχής από τα μαθήματα και τις σχολικές υποχρεώσεις στο παρά πέντε της ολοκλήρωσης της σχολικής χρονιάς. Ειδικότερα, ό΄λα τα σχολεία θα μείνουν κλειστά την Παρασκευή 7 αλλά και την Δευτέρα 10 Ιουνίου ενώ το ενδιάμεσο σαββατοκύριακο είναι μια ευκαιρία για ένα τετραήμερο ξεκούρασης και ψυχαγωγίας.

Μάλιστα τα κλειστά σχολεία λόγω Ευρωεκλογών θα επηρεάσουν και τη διεξαγωγή των Πανελληνίων 2024 καθώς έχει ήδη γίνει η απαραίτητη τροποποίηση στο πρόγραμμα των εξετάσεων για μαθητές τόσο των ΓΕΛ όσο και των ΕΠΑΛ.

Οι μαθητές που χάνουν αυτό το τετραήμερο είναι αυτοί του Γυμνασίου και των δύο πρώτων τάξεων του Λυκείου καθώς τα μαθήματα και οι εξετάσεις τους θα έχουν ολοκληρωθεί εκείνο το διάστημα.
Η αλλαγή στις Πανελλήνιες 2024 και η μικρή ανάπαυλα για τους υποψηφίους ΓΕΛ – ΕΠΑΛ

Ειδικότερα, για τους μαθητές ΓΕΛ και ΕΠΑΛ που δίνουν Πανελλήνιες 2024 λόγω των Ευρωεκλογών θα υπάρξει ένα κενό, και έτσι, οι εξετάσεις των πανελλαδικά εξεταζόμενων μαθημάτων θα ολοκληρωθούν την Τετάρτη 12 Ιουνίου, με τα μαθήματα: Ιστορία (Ο.Π. Ανθρωπιστικών Σπουδών), Φυσική (Ο.Π. Θετικών Σπουδών και Σπουδών Υγείας), Οικονομία (Ο.Π. Σπουδών Οικονομίας και Πληροφορικής). Αντίστοιχα οι μαθητές των ΕΠΑΛ θα δώσουν μάθημα στις 5 Ιουνίου και εν συνεχεία στις 11 Ιουνίου.