Επιμένει και εντείνεται το φαινόμενο της σκόνης

Με θυελλώδεις ανέμους, σκόνη και αρκετές λασποβροχές σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει σταδιακά από την Τετάρτη και τα δυτικά. Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία οδεύοντας προς την Μεγάλη Εβδομάδα. Πιο αναλυτικά, την Tρίτη περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και βόρειο Αιγαίο. […]

Επιμένει και εντείνεται το φαινόμενο της σκόνης

Με θυελλώδεις ανέμους, σκόνη και αρκετές λασποβροχές σήμερα Τρίτη, σύμφωνα με τη μετεωρολόγο της ΕΡΤ Νικολέτα Ζιακοπούλου. Η ατμόσφαιρα θα καθαρίσει σταδιακά από την Τετάρτη και τα δυτικά. Άνοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία οδεύοντας προς την Μεγάλη Εβδομάδα.

Πιο αναλυτικά, την Tρίτη περιμένουμε νεφώσεις τοπικά αυξημένες με παροδικές βροχές σε Ιόνιο, ηπειρωτικά και βόρειο Αιγαίο. Οι άνεμοι ανατολικοί-νοτιοανατολικοί 5 με 6 και στα νότια 7 με 8 μποφόρ. Η θερμοκρασία το μεσημέρι θα φτάσει στα κεντρικά και τα βόρεια τους 20 βαθμούς, έως 25 στα υπόλοιπα, έως 30 στη βόρεια Κρήτη.

Στην Αττική περιμένουμε αρκετή συννεφιά με λίγες ασθενείς βροχές. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 15 έως 24 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη θα έχουμε παροδικές βροχές. Οι άνεμοι ανατολικοί έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία από 12 έως 18 βαθμούς.

Την Τετάρτη περιμένουμε κάποιες αραιές νεφώσεις, με ελάχιστες βροχές στα κεντρικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι από δυτικές διευθύνσεις, θα περιορίσουν τη σκόνη στα ανατολικά, η θερμοκρασία εως 26 βαθμούς.

Νικολέτα Ζιακοπούλου, Φυσικός-Μετεωρολόγος (ΜSc.)