Επίδομα «τζόκερ»: Ποιοι μπορούν να πάρουν 2.100 ευρώ

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους έχει ξεκινήσει από τις 18/06/2024 και έχει να κάνει με δήμους της Αττικής που προσφέρουν επίδομα της τάξης των 2.100 ευρώ.

Επίδομα «τζόκερ»: Ποιοι μπορούν να πάρουν 2.100 ευρώ

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους έχει ξεκινήσει από τις 18/06/2024 και αναφερόμαστε σε δήμους της Αττικής που δίνουν επίδομα 2.100 ευρώ.

Το προαναφερθέν επίδομα συγκεκριμένα δίνεται από τους εξής τρεις παρακάτω Δήμους: Αλίμου, Καλλιθέας, Παλαιού Φαλήρου.

Ενώ να υπογραμμίσουμε πως όλο αυτό το εγχείρημα αφορά το πρόγραμμα «Δράσεις για την ενδυνάμωση και ενίσχυση των ικανοτήτων των υποψήφιων επιχειρηματιών / νέων άνεργων επιστημόνων».

2100 ευρώ ως επίδομα «τζόκερ»

Σκοπός της δράσης είναι η υποστήριξη διακοσίων σαράντα (240) νέων άνεργων επιστημόνων που επιθυμούν να εμπλακούν στον επιχειρηματικό τομέα ,ώστε να εφοδιαστούν με κατάλληλα εργαλεία, γνώσεις και δεξιότητες που θα τους διασφαλίσουν στο μεγαλύτερο δυνατό βαθμό μια πετυχημένη επιχειρηματική πορεία.

Η δράση αφορά στην παροχή συμβουλευτικής, επαγγελματικής κατάρτισης, πιστοποίησης γνώσεων και δεξιοτήτων σε διακόσιους σαράντα (240) ανέργους επιστήμονες στους Δήμους Αλίμου, Καλλιθέας και Παλαιού Φαλήρου, που επιθυμούν να εμπλακούν στον επιχειρηματικό τομέα και εξ ορισμού παρουσιάζουν έλλειμμα σε γνώσεις, δεξιότητες και επιχειρηματικές προσλαμβάνουσες, προκειμένου να αξιοποιήσουν και να συνδυάσουν αποτελεσματικά τις ιδέες τους και το επιστημονικό τους υπόβαθρο.

Το έργο απευθύνεται σε διακόσιους σαράντα 240 Πτυχιούχους Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης οι οποίοι είναι Άνεργοι και ταυτόχρονα Κάτοικοι ή / και Δημότες ενός εκ των Δήμων Αλίμου ή Καλλιθέας ή Παλαιού Φαλήρου.

Η υποβολή αιτήσεων από τους ενδιαφερόμενους άνεργους έχει ξεκινήσει από τις 18/06/2024.
Το εκπαιδευτικό επίδομα που θα καταβληθεί προκύπτει από τον τύπο:

Ώρες κατάρτισης που έχει παρακολουθήσει ο ωφελούμενος x 5,00 €. Η μέγιστη συνολική αξία του Εκπαιδευτικού Επιδόματος είναι : 420 ώρες κατάρτισης x 5,00 € = 2.100,00 €.
Σε κάθε περίπτωση ο ωφελούμενος λαμβάνει το ποσό του επιδόματος που του αναλογεί, σύμφωνα με τις ώρες που αποδεδειγμένα έχει παρακολουθήσει.

Η δράση αφορά σε 240 ωφελούμενους άνεργους προερχόμενους αποκλειστικά από τους παρακάτω Δήμους:

Νότιος Τομέας Αθηνών
Ενδεικτική κατανομή ωφελούμενων

Δήμος Αλίμου 48
Δήμος Καλλιθέας 116
Δήμος Παλαιού Φαλήρου 76
Σύνολο 240

Η προτεινόμενη κατανομή των ωφελούμενων σε επίπεδο Δήμων είναι ενδεικτική και όχι περιοριστική. Δύναται να προσαρμόζεται (σε επίπεδο Δήμων) ανάλογα με τις αιτήσεις συμμετοχής εκ μέρους των ωφελούμενων και σύμφωνα με τους όρους ένταξης της Πράξης.