Επίδομα θέρμανσης: Έκτακτη ανακοίνωση – Πότε θα γίνει νέα πληρωμή

Έκτακτη ανακοίνωση όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης αναφέρει πότε ακριβώς αναμένεται να γίνει η νέα πληρωμή προς τους πολίτες, οι οποίοι θέλουν να ενημερωθούν για όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Επίδομα θέρμανσης: Έκτακτη ανακοίνωση - Πότε θα γίνει νέα πληρωμή

Έκτακτη ανακοίνωση όσον αφορά το επίδομα θέρμανσης αναφέρει πότε ακριβώς αναμένεται να γίνει η νέα πληρωμή προς τους πολίτες, οι οποίοι θέλουν να ενημερωθούν για όλες τις σχετικές πληροφορίες.

Από εκεί και πέρα να σημειώσουμε ότι βρίσκομαστε σε μια περίοδο που κοντεύει η περίοδος στην οποία θα γίνει η πληρωμή για την τρίτη δόση στο επίδομα θέρμανσης με πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πέλλετ.

Τέλος, αξίζει να σημειώσουμε ότι η καταβολή της επόμενης δόσης στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης αναμένεται να υλοποιηθεί στις 30 Απριλίου 2024.

Έκτακτη ανακοίνωση για το επίδομα θέρμανσης – Πότε θα γίνει η νέα πληρωμή

Πλησιάζει η πληρωμή για τη τρίτη δόση στο επίδομα θέρμανσης με πετρέλαιο, φυσικό αέριο και πέλλετ.
Στις 30 Απριλίου θα γίνει η καταβολή της επόμενης δόσης στους δικαιούχους του επιδόματος θέρμανσης. Η πληρωμή αφορά στο σύνολο των αγορών που έχουν τιμολογηθεί έως τις 31 Μαρτίου.

Σημειώνεται ότι η καταχώριση των αποδείξεων δεν αφορά το πετρέλαιο θέρμανσης, καθώς τα στοιχεία αγοράς αντλούνται απευθείας από το σύστημα Ηφαιστος και ο δικαιούχος δεν χρειάζεται να υποβάλλει κανένα παραστατικό μετά την αγορά.

Υπενθυμίζεται ότι οι αγορές που αφορούν σε πετρέλαιο εσωτερικής καύσης θέρμανσης, φωτιστικό πετρέλαιο (μπλε κηροζίνη), φυσικό αέριο, υγραέριο, καυσόξυλα, βιομάζα (πέλετ) και θερμική ενέργεια μέσω τηλεθέρμανσης υπό τον όρο ο δικαιούχος να πραγματοποιήσει αγορές των επιδοτούμενων ειδών καυσίμων έως και την 31η Μαρτίου 2024. Κατ ’εξαίρεση για τα καυσόξυλα οι αγορές πρέπει να έχουν πραγματοποιηθεί από την 1η Ιουνίου 2023 έως και την 31η Μαρτίου 2024. Σημειώνεται ότι κάθε δικαιούχος δικαιούται επιδότησης ενός μόνο είδους καυσίμου θέρμανσης σύμφωνα με το ienergeia.gr.

Με βάση τα κριτήρια που έχουν τεθεί το ετήσιο οικογενειακό εισόδημα πρέπει να ανέρχεται έως τα 16.000 ευρώ για μονομελές νοικοκυριό και 24.000 ευρώ για το ζευγάρι συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί. Για τη μονογονεϊκή οικογένεια το όριο είναι 29.000 ευρώ , συν 5.000 ευρώ για κάθε παιδί μετά το πρώτο. Για πρώτη φορά φέτος έχει τεθεί ως κριτήριο τα συνολικά ακαθάριστα έσοδα του νοικοκυριού από επιχειρηματική δραστηριότητα να μην υπερβαίνουν το ποσό των 80.000 ευρώ , με σκοπό την καλύτερη στόχευση των δικαιούχων. Η αξία της ακίνητης περιουσίας (όπως υπολογίζεται για τον προσδιορισμό του ΕΝΦΙΑ), δεν πρέπει να υπερβαίνει τις 200.000 ευρώ για τους άγαμους, τους υπόχρεους σε κατάσταση χηρείας ή εν διαστάσει και τις 300.000 ευρώ για τους έγγαμους ή μέρη συμφώνου συμβίωσης και τις μονογονεϊκές οικογένειες.

Για τον υπολογισμό του επιδόματος λαμβάνονται υπόψη μια σειρά από παράγοντες, όπως η δριμύτητα του κλίματος κάθε περιοχής και η απαιτούμενη κατανάλωση ενέργειας για τη θέρμανση ενός κτιρίου.
Το επίδομα που θα λάβει κάθε δικαιούχος δεν μπορεί να είναι μικρότερο των 100 ευρώ , ούτε να υπερβαίνει τα 800 ευρώ . Το ανώτατο ποσό αυξάνεται μέχρι το ποσό των 1.000 ευρώ για οικισμούς με αυξημένες ενεργειακές ανάγκες.