Επίδομα παιδιού Α21: Αυτοί το χάνουν οριστικά

Μια μικρή όμως συνάμα σημαντικότατη λεπτομέρεια δύναται να φέρει ανατροπές σε πολλά νοικοκυριά που λαμβάνουν το επίδομα παιδιού Α21.

Επίδομα παιδιού Α21: Αυτοί το χάνουν οριστικά

Μια μικρή αλλά ωστόσο ταυτόχρονα κρισιμότατη λεπτομέρεια μπορεί να φέρει ανατροπές σε πολλά νοικοκυριά που λαμβάνουν το επίδομα παιδιού Α21.

Ειδικότερα, ο ΟΠΕΚΑ θα προχωρήσει σε διασταυρώσεις στοιχείων και σε περίπτωση που δεν πληρούνταιν οι νέες προϋποθέσεις, τότε το επίδομα αυτομάτως θα παύει να ισχύει.

Αυτή η λεπτομέρεια έχει να κάνει αναφορικά με τις απουσίες που κατέγραψε το παιδί κατά τη διάρκεια του σχολικού έτους.

Ποιοι χάνουν οριστικά το επίδομα παιδιού

Για τα ανήλικα τέκνα ηλικίας από 4 έως 16 ετών του αιτούντος επίδομα παιδιού, ισχύουν οι εξής προϋποθέσεις:

Εγγραφή στην Υποχρεωτική Εκπαίδευση: Τα παιδιά πρέπει να έχουν εγγραφεί στην υποχρεωτική εκπαίδευση για το σχολικό έτος 2023-2024.

Επαρκής Φοίτηση: Τα παιδιά πρέπει να ολοκληρώσουν επαρκώς τη φοίτησή τους έως τις 30 Ιουνίου 2024, χωρίς να έχουν μεγάλο αριθμό αδικαιολόγητων απουσιών, ώστε να μην επαναλάβουν την τάξη τους.
Για την έγκριση της αίτησης μέχρι τις 30 Ιουνίου 2024, πρέπει να πληρούνται η πρώτη προϋπόθεση. Από 1 Ιουλίου 2024 έως 31 Δεκεμβρίου 2024, πρέπει να πληρούνται και οι δύο παραπάνω προϋποθέσεις.

Σε περιπτώσεις όπου δεν εκπληρώνεται η επαρκής φοίτηση των ανηλίκων τέκνων στην υποχρεωτική εκπαίδευση λόγω αδικαιολόγητων απουσιών, το επίδομα παιδιού θα διακόπτεται από την 1η Ιουλίου 2024 μέχρι την 31η Δεκεμβρίου 2024. Η διακοπή ισχύει ακόμα και αν το τέκνο εγγραφεί στο νέο σχολικό έτος 2024-2025.

Από την Τετάρτη 31 Ιουλίου, στις 08:00 το πρωί, ανοίγει ξανά η πλατφόρμα για το επίδομα παιδιού Α21, σύμφωνα με το υπουργείο Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και τον ΟΠΕΚΑ. Αυτήν τη στιγμή η ηλεκτρονική πλατφόρμα δεν δέχεται νέες αιτήσεις μέχρι να ολοκληρωθεί η εκκαθάριση και καταβολή της 3ης διμηνιαίας δόσης. Με την ολοκλήρωση της πληρωμής, η ηλεκτρονική πλατφόρμα θα ενεργοποιηθεί εκ νέου για νέες αιτήσεις.