Εντυπωσιακή αλλαγή στα Google Maps – Η νέα λειτουργία

Τα Google Maps αλλάζουν και μάλιστα η αλλαγή αυτή παρουσιάζεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Δείτε παρακάτω στο κείμενο τη νέα λειτουργία που θα προστεθεί στο κινητό μας.

Εντυπωσιακή αλλαγή στα Google Maps - Η νέα λειτουργία

Τα Google Maps αλλάζουν και μάλιστα η αλλαγή αυτή παρουσιάζεται ιδιαίτερα εντυπωσιακή. Δείτε παρακάτω στο κείμενο τη νέα λειτουργία που θα προστεθεί στο κινητό μας.

Η τεχνολογία έχει κάνει άλματα και συνεχώς εξελίσσεται, προκειμένου να μας βελτιώνει τη ζωή. Μέσα σ’ αυτές τις βελτιώσεις βρίσκονται και τα Google Maps, τα οποία αλλάζουν μορφή.

Πιο συγκεκριμένα στα Google Maps αναμένεται μέσα στο επόμενο διάστημα να προστεθεί μια νέα λειτουργία, η οποία έχει ως μοναδικό στόχο την ποιοτική αναβάθμισή τους.

Εντυπωσιακή αλλαγή στα Google Maps – Δείτε όσα πρέπει να γνωρίζετε

Μια νέα λειτουργία θα μας επιτρέπει να ενημερωνόμαστε εύκολα και αποτελεσματικά για τα μέρη που πρέπει να επισκεφτούμε στο ταξίδι μας.

Ακόμα ευκολότερα θέλει να κάνει η Google τα ταξίδια όσων χρησιμοποιούν τους Χάρτες της, μέσω μιας νέας λειτουργίας που επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν μια γεύση για τον ταξιδιωτικό τους προορισμό προτού ξεκινήσουν για αυτόν.

Στο πλαίσιο αυτό, ο τεχνολογικός κολοσσός προχώρησε σε μια αναβάθμιση των Google Maps μέσω της οποίας οι χρήστες μπορούν να δουν διεξοδικά ποια είναι τα κορυφαία μέρη που πρέπει να επισκεφτούν, τα εστιατόρια να δειπνήσουν κ.ο.κ. στο μέρος που αναζητούν.

Πρόκειται για λίστες που εμφανίζονται στην οθόνη του χρήστη και διαμορφώνονται μέσω της κοινότητας των Google Maps και της συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης (AI). Εκεί παρουσιάζονται κάποιες φωτογραφίες τύπου highlights, αλλά και κριτικές χρηστών όπου συνοψίζονται όσα άρεσαν και όσα δεν άρεσαν στους χρήστες σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Επί παραδείγματι, στα εστιατόρια παρουσιάζονται βαθμολογίες, το κόστος, η διαθεσιμότητα τραπεζιών, ακόμα και αν καλύπτονται ή όχι διάφοροι διατροφικοί περιορισμοί.

Ειδικότερα, το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να ανοίξει την εφαρμογή (application) και να πληκτρολογήσει στην «Αναζήτηση» (Search) το μέρος που επιθυμεί. Μόλις κάνει “swipe up” θα εμφανιστεί ένα παράθυρο όπου θα παραθέτονται τα μέρη που θα πρέπει να επισκεφτεί, βάει των αξιολογήσεων του Google Maps community.

Μεταξύ άλλων εμφανίζονται οι εξής λίστες:

  • Trending list: Ανανεώνεται σε εβδομαδιαία βάση και περιλαμβάνει μέρη που το τελευταίο διάστημα γνωρίζουν μεγάλη δημοφιλία.
  • Top list: Πρόκειται για μέρη που γνωρίζουν παραδοσιακά μεγάλη δημοφιλία.
  • Gems list: Περιλαμβάνει μέρη που δεν είναι τόσο δημοφιλή, αλλά σύμφωνα με το community των Google Maps πρέπει να τους δώσεις μια ευκαιρία.

Όπως ανακοίνωσε η Google, σε πρώτη φάση οι λίστες θα γίνουν άμεσα διαθέσιμες σε 40 πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά, ενώ αναμένεται να τις δούμε και στην Ευρώπη.

Ακόμα πιο εύκολα θα γίνονται τα ταξίδια μας με τη χρήση του Google Maps, καθώς μια νέα λειτουργία θα επιτρέπει στους χρήστες να παίρνουν μια γεύση για τον ταξιδιωτικό τους προορισμό πριν ακόμα ξεκινήσουν για αυτόν!

Με τη συμβολή της τεχνητής νοημοσύνης (AI) θα παρουσιάζονται κάποιες φωτογραφίες τύπου highlights, αλλά και κριτικές χρηστών όπου συνοψίζονται όσα άρεσαν και όσα δεν άρεσαν στους χρήστες σε μια συγκεκριμένη τοποθεσία.

Πώς θα δουλεύει

Πιο συγκεκριμένα εάν κάποιος αναζητεί ένα εστιατόριο, τότε θα παρουσιάζονται βαθμολογίες, το κόστος και η διαθεσιμότητα τραπεζιών. Το μόνο που έχει να κάνει ο χρήστης είναι να πληκτρολογήσει στην «Αναζήτηση» το μέρος που επιθυμεί. Και μόλις κάνει «swipe up» θα εμφανιστεί ένα παράθυρο όπου θα παραθέτονται τα μέρη που θα πρέπει να επισκεφτεί, βάσει των αξιολογήσεων του Google Maps community.

Όπως ανακοίνωσε η Google, σε πρώτη φάση οι λίστες θα γίνουν άμεσα διαθέσιμες σε 40 πόλεις των ΗΠΑ και του Καναδά, ενώ αναμένεται να τις δούμε και στην Ευρώπη.