ΕΝΦΙΑ: Προσοχή! Ποιοι πρέπει να πληρώσουν μέχρι σήμερα

Μεγάλη προσοχή αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς δείτε παρακάτω και έσα στο κείμενο ποιοι είναι εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν μέχρι σήμερα και τι θα γίνει από εδώ και στο εξής. Από εκεί και πέρα μέχρι σήμερα Παρασκευή και συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου 2024 θα πρέπει μια συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών ακινήτων να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ. […]

ΕΝΦΙΑ: Προσοχή! Ποιοι πρέπει να πληρώσουν μέχρι σήμερα

Μεγάλη προσοχή αναφορικά με τον ΕΝΦΙΑ, καθώς δείτε παρακάτω και έσα στο κείμενο ποιοι είναι εκείνοι που πρέπει να πληρώσουν μέχρι σήμερα και τι θα γίνει από εδώ και στο εξής.

Από εκεί και πέρα μέχρι σήμερα Παρασκευή και συγκεκριμένα στις 19 Απριλίου 2024 θα πρέπει μια συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών ακινήτων να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ.

Τέλος, να σημειώσουμε ότι η προθεσμία αυτή αφορά εκείνους που θέλουν να εισπράξουν στο ακέραιο από την ΑΑΔΕ την επιστροφή φόρου που δικαιούνται, πριν «τρέξει» η Αρχή τον επόμενο μαζικό συμψηφισμό.

Μεγάλη προσοχή με τον ΕΝΦΙΑ και την πληρωμή του – Δείτε αναλυτικά

Mέχρι, αύριο, Παρασκευή, 19 Απριλίου θα πρέπει μια συγκεκριμένη κατηγορία ιδιοκτητών ακινήτων να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ. Η προθεσμία αυτή αφορά εκείνους που θέλουν να εισπράξουν στο ακέραιο από την ΑΑΔΕ την επιστροφή φόρου που δικαιούνται, πριν «τρέξει» η Αρχή τον επόμενο μαζικό συμψηφισμό.

Συνεπώς οι δικαιούχοι μπορούν να πάρουν άμεσα τα χρήματα της επιστροφής τους,

με την προϋπόθεση ότι θα εξοφλήσουν τον φετινό φόρο ακινήτων ως εξής:

  • Μέχρι σήμερα, Πέμπτη, 18 Απριλίου γίνεται η πληρωμή του ΕΝΦΙΑ μέσω web banking
  • Μέχρι αύριο, Παρασκευή,19 Απριλίου γίνεται η εξόφληση του ΕΝΦΙΑ μέσω της ψηφιακής πύλης myAADE και του myAADEapp.

Υπενθυμίζεται πως η φορολογική αρχή είχε “παγώσει” για περίπου 10 ημέρες τη διαδικασία αναφορικά με τους συμψηφισμούς επιστροφών φόρου με οφειλές προς το Δημόσιο, προκειμένου να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ οι ενδιαφερόμενοι και να μπορέσουν να εισπράξουν ολόκληρη την όποια εκκρεμή επιστροφή φόρου. Σημειώνεται πως ο ΕΝΦΙΑ του φορολογικού έτους 2023 θα πρέπει να εξοφληθεί είτε εφάπαξ χωρίς έκπτωση μέχρι τις 30 Απριλίου είτε σε 11 μηνιαίες δόσεις με την πρώτη να πρέπει να καταβληθεί τέλος του μήνα και την τελευταία τον Φεβρουάριο του 2025. Διευκρινίζεται πως κάθε μηνιαία δόση δεν θα πρέπει να είναι μικρότερη των 10 ευρώ. Πάντως οι ιδιοκτήτες ακινήτων μπορούν να εξοφλήσουν τον ΕΝΦΙΑ και με άλλο τρόπο δηλαδή να εντάξουν την οφειλή τους στην πάγια ρύθμιση σε έως και 24 έντοκες μηνιαίες δόσεις.