Έκτακτο: Ανάκληση για δημοφιλές προϊόν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ένα αρκετά δημοφιλές προϊόν αποφασίστηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν να ανακληθεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς απαγορεύεται η κυκλοφορία του.

Έκτακτο: Ανάκληση για δημοφιλές προϊόν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ

Ένα αρκετά δημοφιλές προϊόν αποφασίστηκε σύμφωνα με τις πληροφορίες που υπάρχουν να ανακληθεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ, καθώς απαγορεύεται η κυκλοφορία του.

Πιο συγκεκριμένα το προϊόν που αποφασίστηκε ν’ ανακληθεί από τα ράφια των σούπερ μάρκετ είναι παρτίδες παγωτών Classic Magnum για τον λόγο του ότι μπορεί να περιέχουν μέσα απαγορευμένη ουσία.

Αξίζει να σημειώσουμε ότι η ανάκληση του συγκεκριμένου παγωτού αποφασίστηκε μετά τους φόβους που υπάρχουν για πιθανό μέταλλο εντός του παγωτού, το οποίο απαγορεύεται να καταναλώνεται.

Ανάκληση για δημοφιλές προϊόν από τα ράφια των σούπερ μάρκετ – Δείτε αναλυτικά

Η Unilever ανακαλεί παρτίδες παγωτών Classic Magnum λόγω φόβου ότι μπορεί να περιέχουν μέταλλο.
Ανακαλούνται από την Uniliver παγωτά της Magnum (Magnum Classic Chocolate Ice Cream Sticks 3 x 100ml), τα οποία βρίσκονται σε συσκευασία 3 τεμαχίων, καθώς βρέθηκαν μεταλλικά κομμάτια μέσα στα προϊόντα.

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την Telegraph, αποσύρονται πέντε παρτίδες των Magnum Classic αφού οι έλεγχοι ασφαλείας αποκάλυψαν ότι μπορεί να περιέχουν μικρά μεταλλικά θραύσματα «κάτι που το καθιστά επικίνδυνο για κατανάλωση».

Η Magnum, η οποία ανήκει στη Unilever, ζήτησε συγγνώμη για την ταλαιπωρία.

Τα προϊόντα στα οποία εντοπίστηκε το πρόβλημα έχουν ημερομηνία λήξης τον Νοέμβριο του 2025 και αφορούν τις εξής παρτίδες: L3324, L3325, L3326, L3327, L3328.

Οι πελάτες μπορούν να βρουν τον αριθμό παρτίδας καιθώς και περισσότερες πληροφορίες στο πλάι του κουτιού.

Η αιτία του προβλήματος είναι άγνωστη και η ακριβής ποσότητα των προϊόντων που επηρεάζονται δεν είναι σαφής.

Ένας εκπρόσωπος της Unilever δήλωσε: «Η ασφάλεια των ανθρώπων που αγοράζουν και χρησιμοποιούν τα προϊόντα μας είναι η νούμερο ένα προτεραιότητά μας, επομένως η Magnum ωφείλει να ανακαλέσει την παρτίδα Magnum Classic Chocolate Ice Cream Sticks 3 x 100ml».

Η Unilever ανακοίνωσε νωρίτερα τον Μάρτιο ότι πρόκειται να περικόψει 7.500 θέσεις εργασίας παγκοσμίως και ότι το τμήμα παγωτού θα βρίσκεται υπό τον έλεγχος ξεχωριστής εταιρίας προκειμένου να εξοικονομήσει περισσότερα από 600 εκατομμύρια δολάρια.

Το τμήμα της Uniliver που ασχολείται με τα παγωτά παράγει πέντε από τις 10 μάρκες παγωτού με τις μεγαλύτερες πωλήσεις στον κόσμο, συμπεριλαμβανομένων των Wall’s, Magnum και Ben & Jerry’s, ενώ φτιάχνει επίσης Cornetto, Viennetta και Carte d’Or.

Η ανακοίνωση της εταιρείας για την προστασία του καταναλωτή

Την ανάκληση προϊόντος έχουν ανακοινώσει τα σουπερμάρκετ LIDL στη Θεσσαλονίκη. Ειδικότερα, όπως αναφέρουν: «Στα πλαίσια της προστασίας του καταναλωτή, η εταιρεία ΟWIM GmbH & Co. KG προχωρά σε προληπτική ανάκληση του προϊόντος «Playtive Ξύλινα εκπαιδευτικά τουβλάκια (Μodel No: HG10159)» με κωδικό προϊόντος ΙΑΝ 422695_2210.

Από το τουβλάκι με τις χρωματιστές μπαλίτσες , από το σετ, το κίτρινο πλαστικό καπάκι μπορεί να ξεκολλήσει κάτω από συγκεκριμένες συνθήκες. Το κίτρινο καπάκι αλλά και οι μπαλίτσες που μπορεί να πέσουν είναι μικρά κομμάτια. Εάν μωρά ή μικρά παιδιά καταπιούν αυτά τα μικρά κομμάτια, δεν μπορεί να αποκλειστεί ο κίνδυνος τραυματισμού. Ως εκ τούτου, η εταιρεία ΟWIM GmbH & Co.KG προτρέπει όλους τους πελάτες να λάβουν υπόψιν τους την ανάκληση και να σταματήσουν τη χρήση του προϊόντος.

Το προϊόν «Playtive Ξύλινα εκπαιδευτικά τουβλάκια (Μodel No: HG10159)» πωλήθηκε από την LIDL HELLAS και μπορεί να επιστραφεί σε οποιοδήποτε κατάστημά μας, με το τίμημα της αγοράς να επιστρέφεται, ακόμη και χωρίς την απόδειξη αγοράς.

Η ανάκληση αφορά αποκλειστικά στο τουβλάκι με τις χρωματιστές μπαλίτσες του σετ «Playtive Ξύλινα εκπαιδευτικά τουβλάκια». Άλλα προϊόντα της επωνυμίας Playtive δεν επηρεάζονται από αυτή την ανάκληση.

Η εταιρεία ΟWIM GmbH & Co.KG ζητά συγνώμη από όλους τους καταναλωτές για την αναστάτωση που πιθανόν προκλήθηκε.