Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια σε χιλιάδες – Ποιοι τα παίρνουν

Δωρεάν βιβλία αλλά ταυτόχρονα και δωρεάν εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις με αποδέκτες 130.000 και 32.500 δικαιούχους αντίστοιχα δίνει φέτος ο ΟΠΕΚΑ, αναφορικά με τα προγράμματα στήριξής του.

Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια σε χιλιάδες - Ποιοι τα παίρνουν

Ο ΟΠΕΚΑ προσφέρει δωρεάν βιβλία σε 130.000 δικαιούχους αλλά έχει και άλλους 32.500 δικαιούχους που θα τους χαρίσει εισιτήρια για θεατρικές παραστάσεις.

Σημαντικό στοιχείο είναι ότι θα δοθεί προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τελευταία 3 χρόνια αν οι αιτήσεις υπερβούν το όριο.

Αυτή η προσφορά πολιτισμού σε δύο σκέλη, βιβλία και θέατρο από τον ΟΠΕΚΑ είναι εξαιρετικά σημαντική για όλους τους ανθρώπους που το έχουν ανάγκη.

Δωρεάν βιβλία και εισιτήρια σε χιλιάδες – Ποιοι τα παίρνουν

Συνολικά 130 χιλιάδες δικαιούχοι μπορούν να αποκτήσουν βιβλία της επιλογής τους συνολικής αξίας 20 ευρώ και επιπλέον 30 ευρώ για κάθε παιδί δικαιούχου, από συμβεβλημένα βιβλιοπωλεία και εκδοτικούς οίκους σε όλη τη χώρα.

Η ισχύς του συγκεκριμένου προγράμματος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025.

Το πρόγραμμα αφορά σε 32.500 δικαιούχους για θεατρικές παραστάσεις σε όλες τις μεγάλες πόλεις της Ελλάδας.

Η διάρκεια ισχύος είναι από τις 10 Ιουλίου 2024 έως τις 30 Μαΐου 2025. Για κάθε δελτίο η επιχείρηση επιδοτείται με ποσό μέχρι 15 ευρώ για την Κεντρική Σκηνή και με ποσό μέχρι 12 ευρώ για την Παιδική Σκηνή.

Σε περίπτωση υπεράριθμων αιτήσεων οι δικαιούχοι των προγραμμάτων ορίζονται με ηλεκτρονική κλήρωση με προτεραιότητα σε αυτούς που δεν έχουν κληρωθεί τα τρία τελευταία χρόνια.

Ειδικότερα, μετά την επεξεργασία των αιτήσεων και εφόσον ο αριθμός τους υπερβαίνει τον αριθμό των αιτήσεων που προβλέπεται στα Προγράμματα ΛΑΕ / ΟΠΕΚΑ, ακολουθεί κλήρωση με ηλεκτρονική διαδικασία.

Ενώ η κατανομή γίνεται αναλογικά σε όλους τους νομούς.

Οι δικαιούχοι ενημερώνονται για το αποτέλεσμα της κλήρωσης μέσω της ιστοσελίδας του ΟΠΕΚΑ (www.opeka.gr) ή μέσω των ΚΕΠ.