Χαράς ευαγγέλια για χιλιάδες Έλληνες: Πότε η Εφορία σβήνει χρέη – Η νέα απόφαση

Ορισμένοι Έλληνες σίγουρα έχουν λόγο να χαίρονται αφού σύμφωνα με την νέα απόφαση η εφορία σε ορισμένους αποφάσισε να σβήσει τα χρέη τους.

Χαράς ευαγγέλια για χιλιάδες Έλληνες: Πότε η Εφορία σβήνει χρέη - Η νέα απόφαση

Ευχάριστα τα νέα για κάποιους, αφού η Εφορία έλαβε την απόφαση να προχωρήσει έως και σε διαγραφή χρεών σε ορισμένες κατηγορίες ατόμων που χρωστάνε.

Με νέα απόφαση πάνε στον «πάγο» μικρά χρέη που ασφαλώς συμπίπτουν και με κάποια ακόμη κριτήρια, τα οποία έθεσαν οι ειδικοί.

Δεν σημαίνει ωστόσο να υπογραμμίσουμε ότι σβήνονται όλα τα χρέη όλα μεμιάς, σε καμία περίπτωση, αλλά είναι μία αρχή για ορισμένο κόσμο που δεν είχε να αποπληρώσει και ταλαιπωρήθηκε πολύ.

Με νέα απόφαση η Εφορία περνάει σε διαγραφές χρεών

Πάντως σε κάθε περίπτωση τα χρέη χαρακτηρίζονται ως ανεπίδεκτα είσπραξης εφόσον οι φορολογούμενοι περάσουν από εξονυχιστικό έλεγχο και διαπιστωθεί ότι δεν διαθέτουν περιουσιακά στοιχεία και ταυτόχρονα έχουν ληφθεί εναντίον τους όλα τα αναγκαστικά μέτρα όπως κατασχέσεις, πλειστηριασμοί και ποινικές διώξεις. Μετά την πάροδο δεκαετίας και υπό προϋποθέσεις τα χρέη θα μπορούν να διαγραφούν αλλά σε όλο αυτό το διάστημα οι οφειλέτες και όλα τα συνυπόχρεα πρόσωπα δεν θα μπορούν να λάβουν φορολογική ενημερότητα ούτε άλλο πιστοποιητικό για μεταβίβαση περιουσιακών στοιχείων ενώ θα είναι δεσμευμένοι οι τραπεζικοί τους λογαριασμοί.