“Αλλαγή” από Στέφανο Κασσελάκη με Παπανώτα εκτός και εντός Σιδηρόπουλο

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την έμφυλη βία, ο Στέφανος Κασσελάκης τον έθεσε εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιπαράθεση εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί και η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν χαρίζει στη Δεξιά, την Πατρίδα, τη Θρησκεία και την Οικογένεια. Για υποκρισία τον […]

Μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Παπανώτα για την έμφυλη βία, ο Στέφανος Κασσελάκης τον έθεσε εκτός ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ. Αντιπαράθεση εντός και εκτός ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει να προκαλεί και η δήλωση του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι δεν χαρίζει στη Δεξιά, την Πατρίδα, τη Θρησκεία και την Οικογένεια. Για υποκρισία τον κατηγορεί η ΝΔ, ενώ ο Νίκος Ανδρουλάκης σχολιάζει τις αναφορές του κ. Κασσελάκη στην βάπτισή του.

Έντονες ήταν οι πιέσεις προς την Κουμουνδούρου αναφορικά με τις δηλώσεις Παπανώτα και λίγη ώρα πριν ξεκινήσει η συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου, ο κ. Κασσελάκης αποφάσισε να δώσει ο ίδιος λύση στο θέμα με την αποπομπή του Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πηγές της Κουμουνδούρου την απόφαση ο κ. Κασσελάκης την είχε πάρει από το βράδυ της Τετάρτης.

Εξηγώντας την παρέμβασή του ο κ. Κασελάκης με την κίνησή του, είπε ότι το έκανε για να μη φορτώσει ευθύνες σε άλλους. Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ με αυτή του την κίνηση έδειξε ότι σε θέματα δικαιωμάτων και ισότητας δεν μπαίνει σε διαπραγματεύσεις.

Αντικαταστάτης του κ. Παπανώτα θα είναι ο κ. Κωνσταντίνος Σιδηρόπουλος, διδάκτωρ Βιολογίας, μέλος του Σωματείου Ατόμων με Νευρομυϊκές Παθήσεις, ζωγράφος και στιχουργός. Είναι γιος της Κατερίνας Παπακώστα, πρώην βουλευτή και πρώην υπουργού.

Στην αντεπίθεση περνά και καλεί με τη σειρά του ο ΣΥΡΙΖΑ τον κ. Μητσοτάκη να αποπέμψει τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, τον κ. Κυριαζίδη, για ομοφοβικές δηλώσεις που έκανε προ ημερών σε βάρος του κυρίου Κασσελάκη.

Έχουν περάσει περίπου πέντα 24ωρα από τις δηλώσεις που έχει κάνει ο κ. Κυριαζίδης και δεν υπάρχει καμία αντίδραση από την πλευρά του Μεγάρου Μαξίμου. Φαίνεται ότι υιοθετεί αυτές τις δηλώσεις, λένε από την Κουμουνδούρου, ο Πρωθυπουργός.

Ο ΣΥΡΙΖΑ βάζει ταυτόχρονα στο στόχαστρο και το ΠΑΣΟΚ και τη Νέα Αριστερά, διότι, όπως λένε, ενώ άσκησε κριτική στις δηλώσεις που έκανε ο Δημήτρης Παπανώτας, δεν έδειξαν την παραμικρή ευαισθησία για τις χυδαίες, όπως τις χαρακτηρίζουν, δηλώσεις του κ. Κυριαζίδη και τη στάση του κ. Μητσοτάκη.

Την Παρασκευή θα πραγματοποιηθεί η ανακοίνωση του ευρωψηφοδελτίου του ΣΥΡΙΖΑ.

Στη συνεδρίαση του Εκτελεστικού Γραφείου συζητήθηκαν κυρίως διαδικαστικά θέματα.

Κατ αρχάς σε ότι αφορά την αυριανή ομιλία του κ. Κασσελάκη στην παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες, η ομιλία θα έχει θετικό περιεχόμενο και προγραμματική στόχευση, χωρίς να στοχεύει στην κυβέρνηση και στο κυβερνητικό έργο.

Θα ανακοινωθούν λοιπόν και οι εναπομείναντες πέντε υποψήφιοι. Τέσσερις γυναίκες θα είναι και ένας άντρας, ενώ σύντομα, όπως λένε πληροφορίες, θα υπάρξει σύντομη τοποθέτηση των δύο λεπτών από τους 42 υποψηφίους.

Αποτιμήθηκε πάντως ως πολύ θετικό το βήμα των προκριματικών και η εκτίμηση στην Κουμουνδούρου είναι ότι και τα άλλα κόμματα, αργά η γρήγορα θα προχωρήσουν σε αυτή τη διαδικασία.

Για τις δηλώσεις του Στέφανου Κασσελάκη σχετικά με την βάπτισή του, υπάρχουν αντιδράσεις και εντός του ΣΥΡΙΖΑ. Σύμφωνα με πληροφορίες υπήρξαν και τοποθετήσεις κριτικής από στελέχη στο Εκτελεστικό Γραφείο, σημειώνοντας πως οι θέσεις που εξέφρασε ο κ. Κασσελάκης είναι εκτός των θέσεων που παραδοσιακά πρεσβεύει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Το Σάββατο το πρωί, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ξεκινά κάνει μια μεγάλη περιοδεία σε 26 νησιά, η οποία θα ολοκληρωθεί τη Μεγάλη Δευτέρα.