Αλεξάντερ Ντε Κρο: Καταδικάζουμε ξεκάθαρα τις επιθέσεις του Ιράν

Το ότι θα πρέπει να προστεθούν στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης στην ευρωπαϊκή λίστα με τις κυρώσεις κατά του Ιράν, ανέφερε ο Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Ντε Κρο προσερχόμενος σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες. «Καταδικάζουμε ξεκάθαρα τις επιθέσεις του Ιράν», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός. «Είναι απαράδεκτη» η επίθεσή του με εκατοντάδες drones και πυραύλους κατά […]

Αλεξάντερ Ντε Κρο: Καταδικάζουμε ξεκάθαρα τις επιθέσεις του Ιράν

Το ότι θα πρέπει να προστεθούν στελέχη των Φρουρών της Επανάστασης στην ευρωπαϊκή λίστα με τις κυρώσεις κατά του Ιράν, ανέφερε ο Βέλγος πρωθυπουργός, Αλεξάντερ Ντε Κρο προσερχόμενος σήμερα στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο στις Βρυξέλλες.

«Καταδικάζουμε ξεκάθαρα τις επιθέσεις του Ιράν», δήλωσε ο Βέλγος πρωθυπουργός. «Είναι απαράδεκτη» η επίθεσή του με εκατοντάδες drones και πυραύλους κατά του Ισραήλ, είπε και σήμερα οι ευρωπαίοι ηγέτες θα συζητήσουν για την επέκταση των κυρώσεων που έχουν ήδη επιβληθεί κατά του Ιράν. «Πιστεύω ότι οι Φρουροί της Επανάστασης θα πρέπει να μπουν στη λίστα με τις κυρώσεις», ανέφερε ο Βέλγος πρωθυπουργός.

Την ίδια στιγμή τόνισε ότι πρέπει να αποφευχθούν ενέργειες στην περιοχή που θα οδηγήσουν σε «δραματικές συνέπειες» και να γίνει ό,τι χρειάζεται για να αποφευχθεί η αιματοχυσία αμάχων. Γι’ αυτό τόνισε ότι οι ευρωπαίοι ηγέτες καλούν όλες τις πλευρές να επιδείξουν τη μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση, ώστε να μην υπάρξει κλιμάκωση της βίας, αν και όπως είπε, οι συνεχιζόμενες επιθέσεις των ανταρτών Χούθι της Υεμένης στην Ερυθρά Θάλασσα, είναι ένα είδος κλιμάκωσης.